Article image

Jablonec jde v domácím prostředí na Slovácko

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FC Slovácko
2:0
FORTUNA:LIGA, 10. kolo so 30. 9. 2023, 15:00
Reportáž

Anglický týden, v kterém Jablonec se štěstím postoupil v poháru, zakončí naši fotbalisté sobotním domácím duelem proti Slovácku.

Slovácko se předešlé dva roky premiérově konfrontovalo v Evropě a loni si dokonce zahrálo skupinovou fázi Konferenční ligy. Loňské páté místo ve FORTUNA:LIZE však už na evropské poháry nestačilo, na Slovácku ale nesmutní. „Pauzu od pohárů jsme potřebovali, nedokážu si představit, že bychom je hráli třetí rok za sebou. Potřebujeme si od toho odpočinou a načerpat nové síly,“ říká kouč Svědík. Ambice však jeho tým neztrácí, letos by rád skončil v první pětce.

Letním přáním trenéra bylo okysličení kabiny. Hostování Trávníka se změnilo v trvalý přestup. Domů se vrátil brankář Heča, který na postu jedničky nahradil Nguyena. Návrat do stejných míst hlásil útočník Cicilia. Úplně novou tváří se pak stal záložník Matěj Valenta, hostující ze Slavie.

Slovácko ligu rozjelo vysokou výhrou nad Budějovicemi, pak ale dvakrát nedokázalo vyhrát v domácím prostředí s Olomoucí (0:2) a Mladou Boleslaví (2:2). Ve zbytku zápasů se týmu dařilo naplno bodovat. Výjimkou byl jen pětigólový příděl na půdě Sparta a nečekané domácí vyřazení tuto středu v MOL Cupu od druholigové Dukly (3:4). Trenér Svědík se nevymlouval na fakt, že nechal odpočívat například kapitána Kadlece. „Přiznávám, že hlavně v druhém poločase jsem se na lavičce styděl. Ale podíl na vyřazení máme všichni. Naše hra byla velmi špatná. Z utkání s Duklou se musíme poučit. V Jablonci musíme být mnohem usilovnější a důraznější v osobních soubojích,“ má jasno kouč aktuálně pátého týmu ligové tabulky.

I Jablonec měl v poháru problémy, na rozdíl od našeho sobotního soupeře však postoupit zvládl, když na půdě třetiligových Domažlic zvládl pokutové kopy. Trenér Látal čeká, že do hry už bude moci vybírat z většího množství zdravých hráčů. „Hurtado si odpykal trest za vyloučení v Hradci v poháru. Doufám, že se nám na Slovácko uzdraví někteří hráči a pomůžou nám,“ konstatoval jablonecký kouč.

Oba sobotní soupeři v sobotu na Střelnici odehrají 43. ligový souboj. Bilance hovoří mírně ve prospěch Severočechů, kteří zvítězili 17x, 16x se týmy rozešly remízou a 9x vyhrálo Slovácko. Nejčastějším výsledem těchto soubojů je pak remíza 1:1, kterou skončilo hned 12 klání. V loňské sezoně jsme se Slováckem neprohráli, na hřišti soupeře vyhráli 2:0 a doma remizovali 1:1.


Utkání začíná v sobotu 30. září od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Volek Stanislav - Hurych Jan, Pochylý Stanislav

Delegát: Kovařík Tomáš, Adamec Radim

VAR: Starý Dominik

AVAR: Hrabovský Jakub


Author Jan Bendl
Sdílet článek