Article image

Je na nás tlak, musíme pracovat dál, řekl Náprstek po postupu

Team logo Team logo
TJ Jiskra Domažlice FK Jablonec
1:2
MOL CUP, 3. kolo st 27. 9. 2023, 15:30
Reportáž

Matěj Náprstek se jako střídající hráč dostal na hřiště v pohárovém duelu v Domažlicích v 71. minutě. Díky jeho vyrovnávacím gólu šlo utkání do prodloužení a nakonec dospělo až k postupu našich barev.

Opět jsme zahodili šance a bylo z toho trápení až do penalt.

Šancí bylo dost. Hráli jsme proti deseti a měli bychom to zvládnout proti třetiligovému soupeři. Musím před výkonem Domažlic smeknout. Zalezly, moc nás tam nepouštěly.

V prvním poločase jsme z ničeho nic prohrávali a domácí potom vytvořili téměř neprostupný blok.

I kdyby domácí hráli v plném počtu, tak takové zápasy musíme zvládat s přehledem. Jsem rád, že jsme to zvládli alespoň na penalty a postoupili dál.

Projevilo se na hřišti naše aktuální rozpoložení?

Jasně, je na nás tlak a máme to v hlavách. Musíme pracovat a bojovat dál. Všichni víme, že jsme dole a nehrajeme podle našich představ. Chtěli bychom hrát lépe. Je na nás obrovskej tlak. Musíme s tím pracovat.

K postupu nám hodně pomohl tvůj vyrovnávací gól v 84. minutě. Přesto jsi v jasné tutovce napoprvé nedal.

To byl Chrama (Chramosty) gól, krásně a skvěle mi to pustil mezi nohama, ani jsem to nečekal. Zpracoval jsem si to a snažil se to dát pravou podél gólmana. Naštěstí se to od něj ke mně znovu odrazilo a už jsem to tam jen doklepl.

Už v sobotu nás v ligovém klání na Střelnici čeká Slovácko a další nepříjemný soupeř.

Ano, jsou nepříjemní. Věřím, že zápas v Domažlicích nás posunul a dodá nám trochu sebevědomí. Věřím, že se to zlomí, že to zvládneme a vyhrajeme.


Author Jan Bendl
Sdílet článek