Article image

Chramosta: Trápí nás, že dáváme málo gólů

Team logo Team logo
FC Hradec Králové FK Jablonec
1:0
FORTUNA:LIGA, 9. kolo ne 24. 9. 2023, 15:00
Reportáž

Útočník Jan Chramosta byl u největší šance Jablonce, kterou ale hradečtí fotbalisté vykopli z brankové čáry. Následovaly však další velké zahozené šance. Náš loňský nejlepší střelec po zápase konstatoval, že máme problém s proměňováním příležitostí.

Co scházelo tvojí obří šanci na vyrovnání, kdy domácí vykopávali z brankové čáry? Byla to smůla, nebo mělo být více razance?

Určitě měla být větší razance. Ohlížel jsem se za tím balonem a čekal na něj. Zpracoval jsem jsi to a viděl vyběhnuvšího gólmana. Kopnul jsem to na bránu, šlo to tam, ale bohužel se to tam nedokutálelo.

Záhy jsme neproměnili ani další dvě velké šance.

Herně jsme dneska nepropadli. Pocitově jsme měli na hřišti více ze hry, vytvořili jsme si i více nebezpečných situací. Ale ztroskotali jsme na proměňování šancí. Což nás dneska stálo minimálně ten bod.

Domácí ale svou šanci v 17. minutě v gól hned přetavili.

Tam jsme zaspali. Na té straně to jejich bek dobře zavřel a propálil našeho gólmana.

Je těžké jít do zápasů s pocitem dlouhé série bez výhry?

Když budu mluvit za sebe, tak samozřejmě o tom vím. Ale nějak se s tím nechci stresovat. Dnes jsme do zápasu taky vstoupili dobře, necítil jsem žádný strach nebo obavu z té naší série. Je to mrzuté. Chceme to co nejdříve zlomit. Jenže dneska jsme tam trošku navázali na zápasy předtím. Trápí nás, že dáváme málo gólů.

V Hradci Králové padalo hodně karet všech druhů, je i to důsledek nějaké psychiky nebo to bylo tím, že byli domácí hodně důrazní?

Viděli jsme celkově důrazné utkání. Ale nic zákeřného jsem tam neviděl. Ani u té červené mi to nepřišlo, se tam zahákli, Hurty (Hurtado) byl asi poslední.

I v deseti jsme si pak vytvořili další dvě obrovské šance.

Paradoxně to tak bylo. Hradečtí si asi už mysleli, že to tou červenou už mají v kapse. Naopak nás bych pochválil, jak jsme k tomu přistoupili, že jsme to nevzdali a šli za tím gólem. Situace jsme si vytvořili, ale nedali jsme. Což je náš problém.

Jak se ti líbil nový hradecký stadion?

Lepší jet sem než do Boleslavi za Hradcem (úsměv). Zažil jsem tu i stadion předtím, ale tohle je paráda. Na takovém stadionu před takovou kulisou to je radost hrát. Moc se mi to líbilo a chválím celý Hradec.


Author Jan Bendl
Sdílet článek