Article image

Starší dorost ve středu remizoval s Motorletem Praha

Ve vloženém utkání 16. kola České ligy remizoval dorost U19 FA Jablonce v Dobrorvízi s SK Motorlet Praha 1:1 (0:1). Jablonecké opět trápila koncovka a domácím výrazně pomohlo vyloučení Bjačka dvacet minut před koncem, které dokonale využili ke srovnání stavu.

V 7. minutě pálil Werani a gólman domácích Dody míč jen srazil na roh. V 16. minutě pro změnu střílel Malý a brankář míč vyrazil k Weranimu, který však dorážku namířil nad branku. Novotného rána zpoza vápna ve 29. minutě jen těsně minula pravou tyč. Ve 38. minutě se jablonečtí ujali vedení, když po skrumáži před domácí brankou Kubín zasunul míč do sítě. Navýšit skóre mohl ve 42. minutě Malý po přihrávce Kubína, ale brankář domácích cestě míče do sítě zabránil.

V 54. minutě další z možností skórovat hosté nevyužili. Kubín z úniku trefil břevno a odražený míč Novotný hlavou poslal nad branku. Okolo 60. minuty se jablonečtí natlačili před branku domácích, z čehož získali jen dva rohové kopy. V 61. minutě Kubínovu přihrávku ve vápně Werani napálil do gólmana. V 68. minutě střet Bjačka se soupeřem rozhodčí ocenil žlutou kartou, v pořadí druhou, a šel ven. Následný trestný kop domácích našel ve vápně nekrytého Kleibela, z jehož hlavy skončil míč za Burešovými zády v síti – 1:1. Motorlet vycítil z početní převahy šanci v zápase zvítězit a měl k tomu dvě příležitosti. V 78. minutě ránu z trestného kopu Bureš vyrazil. A v 81. minutě se míč po centru zprava a z hlavy domácího hráče odrazil od břevna.

SK Motorlet Praha – FA Jablonec 1:1 (0:1)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Špringl, Svatý M., Bjaček, Melka – Novotný, Vopat – Čada (70.Svatý K.), Kubín M. (84.Sirůček), Werani – Malý (75.Hanuš)

Branka FA Jablonec: 38.Kubín M.

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 58. a 68.Bjaček ČK – 68.Bjaček

Sestava soupeř: Dody – Schalek, Kos, Budín, Kulíšek – Jurkevič (46.Dascal), Kleibel, Job, Kučera – Tichý, Mandzyuk (70.Chekrygin)


Author Redakce
Sdílet článek