Article image

Starší dorost nestačil na Slavii B

V utkání 3. kola České ligy podlehl v neděli jablonecký dorost U19 B týmu Slavie Praha 0:2 (0:1). Zápas byl vyrovnaný pouze s tím, že domácí využili chyb soupeřů ke vstřelení gólů a jablonečtí, kterým snad nebylo přáno, neuspěli ani z těch vyložených šancí.

V 5. minutě Vorel vyrazil nebezpečnou střelu Mikulandy.V 16. minutě unikl Kubín a v poslední chvíli mu soupeř šanci zmařil. V 18. minutě pro zranění odstoupil gólman Vorel a nahradil ho Bureš. V 21. minutě Gašiho rána zpoza vápna branku přeletěla a podobně nepřesná byla v 26. minutě střela Weraniho. Ve 28. minutě využil nedorozumění jabloneckých zadáků Mikulanda, unikl s míčem a nedal Burešovi šanci – 0:1. Ve 30. minutě Bureš vyrazil prudkou ránu Dufka. V 33. minutě dvakrát pálil Hubička, poprvé do tyče a druhou ránu mu Bureš chytil. Ve 40. minutě jablonecký gólman vytěsnil ránu soupeře mířící pod břevno.

Po obrátce se hosté dostávali více na polovinu domácích a přišly i šance. Ve 48. minut Malý zprava nacentroval míč do malého vápna, kde Werani těsně přestřelil. V další minutě Weraniho ránu z otočky brankář Tomas vyrazil. V 52. minutě vypálil po zemi Kubín a jen těsně minul pravou tyč domácí branky. V době náporu jabloneckých se domácím v 59. minutě podařilo proniknout k jablonecké brance, kde první ránu Bureš sice vyrazil, ale na dorážku nekrytého Teterya nestačil – 0:2. V 70. minutě nevyužili ani Gaši a ani Malý závar před domácí brankou ke vstřelení gólu a jejich střely domácí s velkým štěstím a na několikrát odrazili. V 81. minutě Vopatovu ránu zastavila levá tyč branky Slavie.

SK Slavia Praha B – FA Jablonec 2:0

Sestava FA Jablonec: Vorel (18.Bureš) – Špringl, Svatý M., Bjaček, Melka – Novotný (46.Svatý K.), Vopat – Gaši (79.Čada), Kubín M., Werani – Hanuš (38.Malý)

Branky FA Jablonec: -

Potrestání FA Jablonec:-

Sestava soupeř: Tomas – Jelínek (46.Bouchner), Kovář, Hanzelka, Piták – Sehnoutka (16.Kubů), Hubička (46.Kumpan) – Schwan, Dufek (61.Jinoch), Teterya – Mikulanda (61.Poměšil)


Author Redakce
Sdílet článek