Article image

Starší dorost navázal na výhru z předchozího zápasu

Jablonecký dorost U19 navázal v utkání 2. kola České ligy na výhru z předchozího zápasu v Plzni, když doma zvítězil nad Viktorkou Praha 3:0 (0:0). Výhra se zrodila až v poslední půlhodině díky výrazně zlepšené hře jabloneckých.

V prvním poločase nebyla hra ze strany domácích dobrá. Kombinace se nedařila, šance nepřicházely. V první desetiminutovce je měli hosté. V 5. minutě zpoza vápna vypálil Záboj a branku přestřelil a v 9. minutě poslal Šerák hlavou míč rovněž nad. Jablonecký Cuc pálil až ve 20. minutě, ale gólmana hostí nezaskočil. Na něj navázal v 31. minutě Kubín střelou zprava, ale i jemu brankář střelu zneškodnil. Ve 40. minutě Charvátovu střelu po zemi bezpečně kryl Vorel.

Po obrátce v 56. minutě Hanuš z vyložené šance na malém vápně pálil do břevna.V 64. minutě Kubínův trestňák po zemi gólman lapil. Ale za minutu se domácí už radovali. Gaši poslal z pravé strany přesný míč na levou stranu vápna Weranimu, který po zemi zamířil k po zemi přesně k levé tyči – 1:0. V 75. minutě dal hlavou druhou branku Jablonce Bjaček, který tak využil centr z rohového kopu Gašiho zprava. V 78. minutě mohl být úspěšný Malý, kdyby se jeho rána hlavou neodrazila od země nad branku. V 87. minutě zatáhl Špringl míč pravou stranou a poslal ho před branku hostí, kde Weranimu brankář balon sice vyrazil, ale na dorážku už nestačil.

FA Jablonec – Viktorka Žižkov 3:0 (0:0)

Sestava FA Jablonec: Vorel – Špringl, Svatý M., Bjaček, Svatý K. - Melka, Vopat – Werani, Kubín M. (88.Čada), Cuc (54.Gaši) – Hanuš (69.Malý)

Branky FA Jablonec: 65. a 87.Werani, 75.Bjaček

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 52.Melka

Sestava soupeř: Řezanina – Janovský, Růžička (76.Kejval), Charvát – Biasini (46.Pešek), Záboj (69.Pfaf), Rulf (76.Vodrážka), Wesolowsky, Ret T. – Šerák (61.Šoškič), Ret F.


Author Redakce
Sdílet článek