Article image

Starší dorost vstoupil do sezóny úspěšně!

Úspěšně vstoupil do nového ročníku České ligy dorost FA Jablonec U19, když v Plzní zvítězil nad tamním SK Petřín 4:2 (2:0). Výhra je o to cennější, protože jablonečtí hráli celý druhý poločas v oslabení bez vyloučeného Novotného.

Domácí začali zápas aktivně a už v 6. minutě zakončili svou akci hlavou Saláka do břevna Vorelovy branky. Ve 21. minutě Špringlův centr do vápně poslal Kubín hlavou nad branku. V 25. minutě vyslal Bjaček z levé strany dlouhý míč do vápna přesně na Weraniho, který nedal domácímu gólmanovi šanci – 1:0. V 32. minutě nebezpečně vypálil domácí Olach, branku ale minul. Ve 40. minutě Melkovu prudkou ránu z vápna soupeři odrazili. V 45. minutě zatáhl Novotný unikajícího soupeře a po druhé žluté kartě šel ven. V nastaveném čase prvního poločasu zahrával Kubín trestný kop z pravé strany, který využil Hanuš – 2:0.

Domácí nastoupili do druhé půle s odhodláním rychle vsítit kontaktní gól, což se jim podařilo ve 48. minutě, když Hofman pronikl levou stranou do vápna a poslal míč do branky. Další možnost měli domácí v 60. minutě z trestného kopu, který ale Vorel bezpečně kryl. V 66. minutě Hanuš skvěle sklepnul míč Kubínovi, který nádhernou a prudkou ránou umístil míč k pravé tyči plzeňské branky – 3:1. V 72. minutě vyslal Hanuš do šance Čadu, který však branku přestřelil. Neujala se ani střela Melky v 80. minutě a ani dvě Weraniho v 82. minutě.V 87. minutě opět napřáhl Kubín a prudký míč se odrazil od pravé tyče do pole. V 90. minutě pronikl Čada levou stranou k vápnu našel před brankou nabíhajícího Kubína, který hlavou nekompromisně napálil míč počtvrté do domácí sítě. Účet zápasu uzavřel domácí Hrdina, který v 91. minutě zblízka využil centr spoluhráče z levé strany.

SK Petřín Plzeň – FA Jablonec 2:4 (0:2)

Sestava FA Jablonec: Vorel – Špringl (62.Čada), Svatý M., Bjaček, Melka – Novotný, Vopat – Werani, Kubín M., Cuc (69.Finnimore) – Hanuš (89.Malý)

Branky FA Jablonec: 66. a 90.Kubín, 25.Werani, 45+2.Hanuš

Sestava soupeř: Petr – Holmik, Pleticha, Kacerovský, Šiml (56.Frank) – Kolařík (78.Hrdina), Salák, Olach (69.Kaňák), Hofman – Žemlička (69.Trojan), Šedivý (56.Špilar)

Hřiště/povrch: Plzeň – SK Petřín/UMT



Author Redakce
Sdílet článek