Article image

Jasná červená, řekl jablonecký záložník Vakho Tchanturishvili

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
0:0
FORTUNA:LIGA, 2. kolo so 29. 7. 2023, 15:00
Reportáž

Po faulu pardubického brankáře Kinského na jabloneckého záložníka Vakhtanga Tchanturishviliho bylo v sobotu na půdě Pardubic nejvíce vzruchu. Náš hráč měl ale jasno, jasná červená.

Jak to tam bylo před tou červenou kartou?

Dostal jsem balon za obranu, rozběhl jsem se. Periferně už jsem viděl gólmana vybíhat. Dostal jsem od něj kolenem, někam do oblasti ramene a hlavy. Bylo to celkem rychlé.

Rozhodčí nejdříve vytasil jen žlutou kartu, ale až po intervenci VARu své rozhodnutí změnil na vyloučení.

Myslím si, že ti kdo byli blízko, tak věděli, že by to měla být červená karta. Video hlavnímu rozhodčímu pak ukázalo, že to byl zákrok na vyloučení. Za mě to byla samozřejmě červená.

Čím to, že jsme nedokázali prosadit proti deseti hráčům soupeře?

Důležitým momentem toho zápasu byla právě ta červená karta. Měli jsme tam celkově ale jen takové pološance. Byl to prostě slabý výkon od nás. Je nás v týmu hodně nových hráčů, ještě to asi bude chtít čas. Nechceme panikařit, musíme makat dál. Víme, že dnes je to ztráta, mohli jsme tu totiž získat všechny tři body, ale máme jen bod. Jdeme dál.

Trenér Látal si i v druhém kole stěžoval, že nám nehrají podle představ křídla, kde operuješ i ty. Co je tam podle tebe za problém?

Dneska v Pardubicích tam bylo dle mého už více pohybu. Musím začít i u sebe, vůbec jsem tam taky neměl dobrý pohyb. V úvodu zápasu jsem tam dostal taky dobrý balon za obranu a nestačil mi asi jeden krok. Dneska nám spíše scházela kvalita v zakončení.

S úvodem nového ročníku spokojeni být nemůžeme. Jeden bod ze dvou zápasů je asi málo, že?

Jasně že je. Jablonec je klub, který má ambice. Musíme jít dál, makat a zlepšit naše výkony. Nechceme být někde dole.


Author Jan Bendl
Sdílet článek