Article image

Starší dorost zaslouženě zvítězil v Českých Budějovicích

V 30. kole České ligy zvítězil zaslouženě starší dorost Jablonce v Českých Budějovicích na tamním B týmem 4:2 (3:1). Jablonec šel do vedení dvěma rychlými brankami v úvodu zápasu, a i když domácí v závěru první půle snížili kontaktním gólem, byli to hosté, kteří šli do kabin s dvougólovým náskokem. V druhém poločase se budějovičtí dostali opět do kontaktu, který jim ale tři minuty před koncem jablonečtí opět vzali.

V první minutě se po centru Chluma zprava ve vápně prosadil hlavou Hanzlíček a ránou k levé tyči skóre zápasu otevřel. V 3. minutě Werani našel před vápnem Palána, který nekompromisně poslal po zemi míč do domácí sítě. Jablonečtí domácí tým viditelně zaskočili, z čehož se rodily další šance. V 16. minutě Hanzlíčkovu ránu odrazil gólman Andrew jen na roh. V 18. minutě roh Chluma z levé strany Kubát hlavou poslal těsně nad branku. A v 25. minutě Palánovu šanci a střelu po zemi gólman domácích zneškodnil. Pak se hra trochu srovnala a ke slovu přišli i domácí, jejichž rychlou akci pravou stranou a centru před branku zakončil Macák v 39. minutě gólem do jablonecké sítě. Chuť domácích vyrovnat stav zápasu zmrazil v poslední minutě prvního poločasu třetí brankou Werani, který využil přihrávku Palána na střed z levé strany.

V 67. minutě se dvakrát vyznamenal gólman Bureš, který odrazil dvě prudké a nebezpečné rány soupeřů. V 71. minutě šli domácí opět do kontaktu, když střela Štindla z pravé strany i s tečí Bureše skončila u zadní tyče v brance. Budějovice poté vycítili možnost alespoň vyrovnat, ale jablonečtí jim tu možnost v 87. minutě vzali čtvrtým gólem. Ten vsítil Hanzlíček, když předtím Phanovu ránu gólman domácích vyrazil na pravou tyč, od které se míč odrazil k Hanzlíčkovi, pro kterého nebyl problém umístit ho k zadní tyči do sítě.

SK Dynamo Č. Budějovice B – FA Jablonec 2:4 (1:3)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Melka, Svatý M., Karban, Chlum (67.Phan) – Bím, Voldán – Werani, Kubát, Palán – Hanzlíček

Branka FA Jablonec: 1. a 87.Hanzlíček, 3.Palán, 45.Werani

Sestava soupeř: Andrew – Mikšl (30.Licehamr), Faltus (67.Normandeau), Melnichuk, Špinar (67.Fišer) – Loužecký, Hrabák (75.Hořánek), Špaček, Macák – Štindl, Pechek


Author Redakce
Sdílet článek