FORTUNA:LIGA, 7. kolo

FK Jablonec

1
0

MFK Karviná

Tomáš Malínský
45’

Na druhé vítězství v sezoně dosáhli po reprezentační pauze naši fotbalisté. Doma udolali jediným gólem Malínského Karvinou 1:0.

Po reprezentační pauze měl Jablonec co dohánět v ligové soutěži. Oproti poslednímu zápasu v Olomouci udělal kouč Rada jedinou změnu, na kraji záložní řady nahradil Pilaře, který nebyl ani na lavičce náhradníků Malínský.

Domácí příznivce nejdříve vyplašil špatnou rozehrávkou před vápnem Považanec, Bartošák naštěstí zamířil mimo Hanušovy tyče. V 6. minutě po chybě hostující obrany měl dost prostoru domácí Kratochvíl, v zakončení hledal Doležala, tomu ale včas skočil pod nohy Buchta. Na trávníku se až do dvacáté minuty nic zajímavého nedělo, až se otevřel prostor před karvinským Túliem, jehož pokus stačili naši obránci srazit na roh. Po něm stejný hráč už skoroval, ale naštěstí pro domácí barvy mu byl máván ofsajd, který následně potvrdil i VAR. Ve 27. minutě byla Karviná znovu blízko vedení, Malínský sklepl míč na malém vápně jen k Buchovi, který pohotově hlavou rozezvonil břevno! Na opačné straně hřiště hlavičkoval po našem rohovém kopu těsně vedle útočník Doležal. Nevýrazný výkon první půle už směřoval k poločasové bezbrankové remíze, když se Jablonci povedla ve třetí minutě nastavení dobrá akce z pravé strany. Holík odtud dobře odcentroval a Pleštil prudce hlavičkoval na branku, Malínský odtud balon ještě pohotově dorazil do branky 1:0!

Autor naší vedouc branky se skvěle předvedl hned po změně stran, to napřáhl z dvaceti metrů a jeho ránu pod břevno Bolek výborně vytěsnil na roh! V 50. minutě Holík znovu utekl Holík po pravé straně, ale Kratochvíl tentokrát rozvlnil na přední tyči jen boční síť. Pak přišla těžká chvíle pro jabloneckého Martina Doležala, kterého ve středovém kruhu nevybíravě fauloval Stropek a jablonecký útočník musel pro zranění vystřídat. Poprvé se tak v jabloneckém dresu představil novic Nešpor. V 69. minutě pálil z otočky pohotově stoper Zelený a jeho tečovaný pokud Papadopulosem skončil na břevně! Deset minut před koncem byli Jablonečtí pojišťovací brance, Houska vysunul střídajícího Vaníčka, který ale tváří v tvář brankáři soupeře Bolka nepřekonal! Diváky na Střelnici pak roztleskal dalekonosným pokusem z dobrých čtyřiceti metrů stoper Zelený a vracející se Bolek musel jeho pokus zneškodnit na brankové čáře! V 85. minutě měli domácí další obrovskou šanci po akci střídajících hráčů, Surzyn přihrál z levé strany pod sebe do vápna, kde číhal Vaníček, ale jeho pokus opět zneškodnil skvělý Bolek.

Jablonec tak porazil Karvinou jen rozdílem jediné branky a připisuje si druhé vítězství v novém ročníku FOTUNA:LIGY.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 4 Holík yellow card
O 16 Krob
O 12 Zelený
Z 8 Houska
Z 17 Kratochvíl down
Z 27 Kubista
Z 6 Malínský down goal
Z 24 Pleštil down assist
Z 7 Považanec
U 15 Doležal down

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 22 Martinec up yellow card
O 23 Surzyn up
Z 3 Hübschman
Z 14 Smejkal
Z 2 Vaníček up
U 26 Nešpor up

MFK Karviná

B 26 Bolek
O 30 Buchta down yellow card
O 22 Dramé down
O 34 Křapka
O 44 Santos
O 5 Stropek down yellow card
O 11 Šehić down
O 8 Túlio yellow card
Z 31 Bartošák yellow card
Z 6 Qose yellow card
U 27 Papadopulos yellow card

Náhradníci

B 1 Neuman
O 13 Šindelář up
Z 20 Bartl up
Z 7 Nešický
U 37 Jurásek
U 19 Svoboda up
U 28 Zych up
57%

Držení míče

43%
9/5

Střely / Na branku

6/0
79

Vyhrané souboje

97
13

Fauly

14