Estádio Municipal de Albufeira Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

1
0

AGF Aarhus

Druhé utkání na Atlantic Cupu zvládli naši fotbalisté ke spokojenosti. O vítězství nad dánským AGF Aarhus 1:0 rozhodl svou premiérovou brankou v novém dresu Bogdan Vatajelu.

Hned úvodní minuta druhého zápasu na Atlantic Cupu přinesla zajímavou možnost pro naše barvy, brankář Aarhusu trefil při odkopu Kratochvíla, od kterého se míč odrazil těsně vedle soupeřovy branky. Pak vystihl Sobol dánskou rozehru, dával šikovně míč proti noze Kratochvílovi, ten ale bez přípravy prudký balon netrefil. Celou jabloneckou akci se snažil dotáhnout do zakončení až kapitán Hübschman, prostor tyčí ale minul i on. Soupeř vyzkoušel připravenost brankáře Hrubého po střele Sany ze střední vzdálenosti. Po zpětné přihrávce Lundinga pálil těsně nad Hrubého břevno ještě Montensen. Ve 38. minutě táhl rychlý jablonecký brejk Vatajelu, k zakončení vyzval z druhé vlny nabíhajícího Kratochvíla, jenže jeho pokus nebyl ani přesný ani dostatečně razantní. Před poločasem dostal skákavý balon do běhu Jovović, brankář soupeře míč před dotírajícím záložníkem v zelenočerném netrefil, jenže stejně tak si před opuštěnou brankou počínal i náš černohorský reprezentant.

Druhý poločas byla převaha Jablonce znatelnější, náš tým byl více na míči, ale o lepší střelecké pozice se sám připravoval nepřesnostmi. Kratochvíl po přiťuknutí od Doležala ještě skore neotevřel. V 53. minutě ale Jovović posunul na střed hřiště Kratochvílovi, ten přenechal na ještě lépe postaveného Vatejela, který z levé strany pálil přesně k protilehlé tyčce a Jablonec jeho premiérovou brankou v našem dresu vedl 1:0. Radův tým byl dál při chuti, brankáře Grabaru zaměstnával Jovović, ekvilibristicky zakončoval i Kratochvíl. Obranu Aarhusu dostala do úzkých i dvojice Kubista – Doležal, druhý jmenovaný ale brankáře nepřelstil. Na opačné straně Munksgaard připravil před vápnem zakončení Nielsenovi, s tvrdou ranou si ale gólman Hrubý naštěstí poradil! Těsně vedle jablonecké tyčky se snesla i hlavička střídajícího Toutouha. Jablonec ale v dobrém utkání nepřipustil komplikace a svižně hraný zápas dovedl do vítězného konce, jediný gól utkání vstřelil svou premiérovou brankou v našem dresu novic Vatajelu.

S výkonem v druhém zápase na Atlantic Cupu byl spokojený jablonecký lodivod Petr Rada. „Dnes to mělo už lepší parametry. Soupeř byl hodně kvalitní, hráli jsme tu s nimi už i loni. Měli jsme více brankových šancí, ale to řešení nám ještě trochu skřípe. Neměli jsme ještě tolik čerstvé nohy, ve finálovkách tam někdy byla vidět ještě únava. Odmakané to ale bylo dobře. Mančaft už jsem nechal hrát trochu déle, už jsme tolik nestřídali. Až na dva hráče z juniorky se tam nakonec dostali prakticky všichni,“ uvedl po zápase náš kormidelník, který si oddechl, že tentokrát se žádné zdravotní komplikace jeho svěřencům nepřihodily. „Zranění nás teď provázelo. Věřím, že už jsme si toho vybrali dost. Naštěstí se nic nestalo, jen Jovović má koňara, ale to vyplynulo ze hry,“ řekl kouč k nemalé marodce, která zužuje jeho kádr. Potěšil ho opět novic Bogdan Vatajelu, který svým gólem rozhodl celé utkání s Aarhusem. „Je vždy příjemné, když nový hráč dá gól. Ukázal, že může být platným hráčem v našem kádru,“ těšilo trenéra Radu.


Sdílet článek