Article image

Fotbalisté Jablonce zahájili letní přípravu

V pondělí 27. července zahájil FK Jablonec přípravu na nadcházející soutěžní ročník 2020/2021. Na úvodním tréninku se objevilo hned několik nových tváří. A někteří hráči také chyběli.

„Budeme v domácím prostředí, protože příprava je krátká. Uvidíme, jestli budeme mít nějakého soupeře z ciziny, ale to budeme řešit operativně. Přípravné zápasy máme domluvené a 15. srpna bychom měli mát generálku doma, není to ještě upřesněné, ale chceme hrát i na domácím hřišti,“ říká na úvod letní přípravy trenér Petr Rada.

Na prvním srazu přivítal trenér Petr Rada řadu nových hráčů. Již známe posily Václava Pilaře, Roberta Hrubého a Ivana Schranze. V kabině se objevil také ofenzivní fotbalista Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi, jehož působení v Jablonci se nyní finalizuje. Jablonec ještě stojí o služby stopera Jakuba Martince z Hradce Králové a probíhají jednání o jeho příchodu na sever Čech.

Zranění z uplynulé sezóny stále doléčují Dominik Pleštil, Vladimir Jovović a Libor Holík. Ti by se měli do přípravy zapojit v jejím průběhu. Na úvodním tréninku chyběl ještě Rafael Acosta. Bohužel jsme se museli během přestávky s některými hráči také rozloučit. Smlouva skončila Tomáši Pilíkovi, pro Jaroslava Peřinu hledáme hostování. U Adama Richtera a Dominika Bredy se řeší jejich hostování ve Varnsdorfu. Na pozici třetího brankáře A týmu se posunul Tomáš Vajner z B týmu.

Navrátilci z hostování Tomáš Čvančara a Davis Ikaunieks se na srazu neobjevili. Čvančara je v povinné karanténě spolu s celým Vyšehradem a Davis Ikaunieks zamíří na další hostování. David Breda se po konci hostování ve Varnsdorfu do Jablonce již nevrátil a z klubu odchází.

„Potřebujeme, aby se hráči uzdravili, co měli nějaké problémy. Přišli i noví hráči, někteří ještě nejsou vyloženě dotažení. Ale myslím si, že by to do pár dnů mělo být hotové. Z hráčů, co u nás hostovali, se asi nikdo nevrátí, možná jeden. Nějaká obměna kádru bude, takže tým bude mít novou tvář. Hlavně chci, aby byli všichni zdraví a abychom se dali do kupy, i když je příprava krátká. Máme za sebou první den, tak uvidíme, jak zapadnou noví hráči, ale jsou to zkušení fotbalisté, takže věřím, že by to mělo fungovat,“ dodává Petr Rada.

Dalším novicem v kabině A týmu byl bývalý ligový brankář Libor Macháček, který ligu chytal za Jihlavu, Liberec a hlavně Teplice. Ten by měl převzít trénování brankářů po Michalu Špitovi. Působení Macháčka v Jablonci se v tuto chvíli finalizuje.

Kádr pro letní přípravu

Brankáři

Jan Hanuš, Vlastimil Hrubý, Tomáš Vajner

Obránci

Libor Holík, Michal Jeřábek, Jan Krob, Jakub Martinec (v jednání), Jakub Podaný, David Štěpánek

Záložníci

Rafael Acosta, Michal Černák, Kasper Hämäläinen, Tomáš Hübschman, Robert Hrubý, Vladimir Jovović, Miloš Kratochvíl, Vojtěch Kubista, Tomáš Ladra (v jednání), David Macháček, Václav Pilař, Dominik Pleštil, Jakub Považanec

Útočníci

Martin Doležal, Tomáš Čvančara, Jan Chramosta, Oliver Velich, Ivan Schranz

(kádr bude průběžně aktualizován)


Author Martin Bergman
Sdílet článek