Article image

Jablonec se s Ostravou rozešel smírně 1:1

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
1:1
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 2. kolo ne 14. 5. 2023, 15:00
Reportáž

První domácí utkání nadstavby na jablonecké Střelnici skončilo remízou 1:1. Jablonec vedl nad Baníkem Ostrava zásluhou Chramostovy penalty, hosté ale vyrovnali šest minut po změně stran.

První domácí utkání nadstavbové části přivedlo na Střelnici vedoucí tým tabulku z Ostravy. Jablonecký kouč Horejš tentokrát nemohl kromě zraněných hráčů využít služeb vykartovaného záložníka Polidara. V základní sestavě tak dostal od začátku prostor odchovanec Černák, jen na lavičce začínal Jovović.

První šanci si vypracovali domácí zásluhou Považance, který se vtipně uvolnil u rohového praporku a po jeho přízemním centru do vápna pálil těsně mimo Sejk! Baník oplatil podobnou mincí o deset minut později, přízemní míč od kapitána Fleišmana brankář Hanuš vyrazil jen před sebe, Tijany pálil z otočky a na naší brankové čáře vykopával míč Považanec!

Z trestného kopu mířil jen do náruče brankáře Letáčka Chramosta. Tleskalo se chytrému zakončení z kopačky Šulce, které skončilo metr vedle vzdálenější tyče. Ve 33. minutě si navedl míč před vápno soupeře Souček, brankář Letáček jeho štiplavý pokus vyrazil vedle sebe, strážce ostravské branky poté fauloval dobíhajícího Černáka a sudí Hocek neváhal ukázat na penaltový puntík! K penaltě se postavil nejlepší jablonecký střelec Chramosta a střelou doprostřed branky pod břevno poslal Jablonec do vedení 1:0!

Baník kontroval prudkým centem Cadua a hlavičkou Plavšiće těsně nad břevno. Záhy dostal dobrý balon za hostující obranu Chramosta, toho ve vápně ale čistě zbavil balonu ve skluzu Pojezdný. Jablonec dohrával první pětačtyřicetiminutovku v dobrém rozpoložení, v jejím závěru poslal Souček výborný centr do vápna na Sejka, těsně před ním ale dokázal míč odehrát do bezpečí obránce Pojezdný.

Šest minut po změně stran ale z ničeho nic poslal centr do našeho vápna Plavšić, míč propadl od Buchty a Cadu měl poté jednoduchou pozici a prostřelil Hanuše na 1:1!

Jablonec mohl si mohl vzít vedení brzy zpět, Štěpánek po autovém vhazování skvěle uvolnil Považance, jeho tvrdou ránu z šestnáctky ale Letáček u tyče skvěle vyrazil na roh! V 64. minutě Chramosta v brejku našel volný prostor pro střídajícího Jovoviće, který si ale v rozhodující moment ve vápně míč před brankářem příliš ukopl a bylo po šanci. Brankář Letáček nemusel zasahovat ani proti ráně stopera Krále, který dostal míč ideálně proti noze, jenže mířil jen do vrchních řad jižní tribuny.

V 72. minutě podklouzl v našem vápně stoper Král, prostor se tak otevřel pro Cadua, jablonečtí obránci však včas stačili odehrát na roh před zakončujícím Almásim. Strhnout vedení pro domácí mohl Chramosta, ve vápně hledal připraveného Sejka, jenže míč na něj nedokázal přes jednoho z obránců procpat. Čtvrt hodiny před koncem si zkoušel vymodlit penaltu na rozhodčím Jovović, ale nakonec viděl jen žlutou kartu za teatrální pád.

Diváky na jablonecké střelnici poté vylekal táhlou střelou těsně nad břevno Miškovič! Minutu před koncem Sejk poslal balon přes hlavu a vysunul tím do zakončení Martince, jenže ten nestačil zamířit mezi tři tyče. Více šancí už zápas nenabídl a tak se oba týmy rozešly remízou 1:1.


Author Jan Bendl
Sdílet článek