Article image

Spravedlivá remíza, shodli se oba trenéři

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 1. kolo so 6. 5. 2023, 15:00
Reportáž

V úvodním duelu FINÁLE FORTUNA:LIGY ve Zlíně jsme remizovali s FC Trinity 1:1. V prvním poločase jsme měli několik velkých šancí na skórování, trefili jsme tyčku a dvakrát břevno, ale stav se měnil až po změně stran, kdy jsme šli do vedení krásnou trefou Pavla Šulce. Domácí pak následně srovnali skóre na konečných 1:1.

Trenér Jablonce David Horejš bod z utkání se Zlínem bere, protože v této fázi soutěže je důležitý každý bod. "V první půli jsme byli lepším týmem. Dobře jsme kombinovali a dostali jsme soupeře pod tlak, využívali jsme dobře meziprostory, z čehož pramenily dvě naše šance, při nichž nám chybělo trochu štěstí," hodnotí první dějství trenér Jablonce. Před koncem prvního poločasu zčernala obloha nad zlínskou Letnou a v poločase se spustil intenzivní déšť a bouřka. Ke škodě fotbalu se na hřišti pak vcelku dlouho držela voda. "Počasí dneska fotbalu moc nepřálo. Zápasu ublížila průtrž mračen a těžký terén po přestávce. Dali jsme první gól, soupeř pak oživil hru střídáním, hrál jednoduše. My jsme při jejich gólu propadli. Nakonec považuji remízu za zaslouženou, bod musíme brát, je to bod z venku," pokračuje David Horejš. "Musíme se teď připravit na dvě domácí utkání, které nás čekají. Chceme je zvládnout," dodává David Horejš.

Také domácí trenér Pavel Vrba měl na průběh duelu obdobný pohled a remízu nakonec bere jako spravedlivou. "Jablonec byl v prvním poločase výrazně lepší, trefil tyč a břevno, tahali jsme za kratší konec. Ve druhém se to změnilo, byli jsme důraznější. Velkou roli hrálo počasí, muselo se to zjednodušit, proto jsme dali gól. Mohli jsme přidat i další. Vzhledem k průběhu utkání nám sice dva body budou chybět, ale jeden získaný odpovídá dění na hřišti. Stáhli jsme náskok týmů na barážových pozicích na jeden a čtyři body, stále žijeme a nyní musíme něco uhrát venku. Potřebujeme každý bod a dva další duely venku budou v mnohém rozhodující," říká k duelu trenér Pavel Vrba.


Author Redakce
Sdílet článek