Article image

Adrián Slávik novou posilou Jablonce!

Slovenský krajní obránce nebo halfback přichází do Jablonce jako volný hráč po konci smlouvy v Dukle Banská Bystrica.

Slovenský krajní obránce nebo halfback přichází do Jablonce jako volný hráč po konci smlouvy v Dukle Banská Bystrica.

Rychlostně vybavený fotbalista nedávno oslavil 24. narozeniny a je také bývalým mládežnickým reprezentantem Slovenska. Rodák z Považské Bystrice podepsal v Jablonci víceletý kontrakt.

„Nabídka Jablonce mě zaujala, vůbec jsem neváhal a chtěl jsem do toho jít. Českou ligu znám, sleduju ji. Myslím, že bych se svým stylem do české ligy mohl hodit. Jsem zvědavý, co mi to toto působení přinese,“ říká Adrián Slávik o jeho přestupu do Jablonce.

Adrián Slávik tuto sezónu hraje za MFK Dukla Banská Bystrica, kdy si zatím připsal 29 startů a aktuálně pokračuje ve slovenské lize ve skupině o titul. V sezóně 2022/2023 dosud zaznamenal 1 gól a 4 asistence. A v Jablonci se rád více prosadil také do české ligy. „Chtěl bych dát klubu sto procent a pomoct mu. Věřím, že si všechno sedne, že mě hráči přijmou mezi sebe a společně dosáhneme dobrých výsledků,“ říká 24letý někdejší mládežnický reprezentant Slovenska Adrián Slávik a dodává: „Moje největší zbraň je rychlost, kterou bych chtěl ukázat i v Česku.“

První ligové kroky udělal Adrián Slávik v AS Trenčín, když si 27. května 2018 připsal první ligový start v utkání proti Žilině. V Trenčíně byl až do konce sezóny 2021/2022 a následně přestoupil do Banské Bystrice. Nyní bude rychlý krajní hráč oblékat dres Jablonce s číslem 27.

K týmu se Adrián Slávik připojí v letním přípravném období, nyní má ještě herní povinnosti v Banské Bystrici.


Author Redakce
Sdílet článek