Article image

Remíza nakonec derby sluší, řekl střelec vyrovnávající branky Chramosta

Poprvé se trefil v derby do sítě rivala z Liberce. Kanonýr Jan Chramosta si připsal už svůj třináctý gól v sezoně, který znamenal remízu 1:1 v 60. Podještědském derby.

Jak nakonec berete bod s Libercem?

Před zápasem bych bod asi nebral. Ale vzhledem k průběhu utkání, kdy jsme prohrávali a dotahovali, tak remíza zápasu asi sluší.

Už v prvním poločase jsi měl vyloženou šanci, ale míč jsi zblízka nedokázal dostat do sítě.

Sejky (Sejk) to dával pod sebe a já to vůbec netrefil. Šlo to vedle mě. Vracel se tam Fukala, nějak to šlo těsně mimo mě. Vůbec jsem ten balon neviděl, byla tam tyčka, balon, gólman, hráči. Myslel jsem si, že mě to třeba trefí do prsou, ale šlo to vedle mě. Leda to zahrát rukou, ale Maradona si myslím, že v této době už nefunguje, takže by to nemělo cenu (smích).

Slovan poté vedl a vsítil i rychlém sledu i druhou branku, kterou VAR odvolal. Byla ve vás už malá dušička?

Upřímně ani nebyla. Já jsem ten souboj viděl dobře. Za mě mu prostě tím loktem dal. Sejky (Sejk) je totiž hráč, kterej si jen tak nelehne. To už fakt musí bejt něco, když on leží. Nemohl popadnout dech. Věřil jsem, že to rozhodčí odvolá a nás to nakopne a do zápasu se vrátíme.

Přesně to se i stalo a přišlo vyrovnání z tvé hlavy.

Byl to gól z rohu. Já nepatřím k těm nebezpečným hráčům při rohových kopech, ale poslední zápasy jsem z nich góly dal. Červ si mě dobře hlídal, hledal jsem nějaký ideální moment, kdy bych se mu mohl odtrhnout a to se mi při gólu povedlo. Byl z toho hodně důležitý gól na 1:1.

V zápase byla spousta nepřesných přihrávek. Bylo to terénem, nebo čím si to vysvětluješ?

Nechci tu říkat nic proti trávníkářům, protože vím že tu dělají maximum. Zase nám tu celý týden pršelo a kontrola balonu na hřišti je tu teď složitá. My máme tým, který je hlavně na kombinační hru, to nám sedí. Jenže dneska to tu bohužel nešlo. Snad se tu zlepší počasí a s tím i naše hřiště.

Derby soubojů s Libercem jsi odehrál sice už pět, ale poprvé jsi v prestižním souboji skoroval.

Zaregistroval jsem v novinách, že jsem ve své kariéře dal Liberci asi pět gólů, ale žádný v derby. Jsem tam od toho, abych góly dával a tým na mě v tomhle směru spoléhá. Dneska ten gól stačil alespoň k zisku bodu.

Je to už tvůj třináctý gól v sezoně, nepošilháváš ještě po nejlepším střelci soutěže?

Ani ne. Když jsem viděl vyjádření Řezníčka, že si za tím jde, tak mi to přišlo takové sobecké z jeho strany. Takhle já nechci vystupovat a chovat se ke svým spoluhráčům. Na střelce nemyslím, uvidíme, na jaké metě se letos zastavím.

Spolu s góly se ti přibližuje také klub ligových kanonýrů.

To je také nějaká vzdálená meta, která mě teď vůbec nevzrušuje. Ještě je to daleko, není potřeba si to dávat zbytečně do hlavy.


Author Jan Bendl
Sdílet článek