Article image

Jablonec neudržel vedení, Plzni podlehl po gólech střídajícího Vydry

Dramatické utkání plné zvratů odehráli jablonečtí fotbalisté na půdě úřadujícího mistra. Jablonec ale neudržel v Doosan aréně slibné vedení po gólech Polidara a Plzeň v závěru po dvou gólech střídajícího Vydry strhla vítězství na stranu Západočechů.

V Doosan aréně chyběli našim barvám křídelní záložníci, Jovović nemohl nastoupit pro žluté karty a Šulc kvůli dohodě klubů o hostování. Trenér Horejš situaci vyřešil zařazením Černáka a Heidenreicha.

Plzeň od samého úvodu držela míč a v osmé minutě po přihrávce Chorého a nenápadném centru Vlkanovy z pravé strany trefil z úhlu ofenzivní záložník soupeře břevno naší branky! O tři minuty později znovu Vlkanova protáhl u tyče svým zakončením brankáře Hanuše. Po čtvrthodině hry se poprvé vážněji osmělil i náš Jablonec, Polidar z půlky vytáhl balon až před soupeřovo vápno a tvrdě vypálil, gólman Staněk však skvělým zákrokem dokázal míč vytěsnit na roh! Pak měli tutovku domácí, Bucha se skvěle vyhnul v šestnáctce Martincovi a přihrál do vyložené šance Chorému, jeho zakončení zblízka stačil Hanuš vyrazit na roh! Ve 23. minutě zachránila branková konstrukce náš tým podruhé, Viktoria poslala míč na přední tyč z naší pravé strany, ale Chorý těsně před Hanuš stačil míč ztečovat na tyčku!

Viktoria byla dál na balonu, po chybě Martince v rozehrávce pálil nepřesně exjablonecký Sýkora. V 35. minutě nechali jablonečtí obránci na malém vápně trestuhodně neobsazeného Chorého, který hlavou zcela sám netrefil po centru Sýkory prostor naší svatyně! V závěru první půle jablonečtí obránci stačili zblokovat hned tři střely Viktorie za cenu rohových kopů. Domácí však přesto odcházeli do kabin s vedením, ve třetí minutě nastavení odkopl nepřesně od naší branky Souček, míč se dostal za vápnem k Sýkorovi, který povedenou střelou z dvaceti metrů do šibenice poslal Plzeň do vedení 1:0.

Viktoria pokračovala v náporu i po změně stran. Ve 47. minutě Holík našel v soupeřově šestnáctce opět nepokrytého Mosqueru, který poslal svou hlavičku těsně vedle pravé tyče Hanušovy branky! V další šanci přiťukl zády k brance Chorý proti noze Vlkanovy, jehož střelu jablonecký brankář dokázal vyrazit. Jablonec se dostával na dostřel Staňkovy branky jen sporadicky. Deset minut po změně stran tomu ale bylo jinak. Nejdříve nedostáhl na střílený balon těsně před vybíhajícím Staňkem Polidar. Vzápětí pohořel v dobré brejkové pozici Chramosta, když nedokázal procpat v přečíslení míč na zcela volného Sejka.

V 68. minutě však Jablonečtí rozehráli netradičně rohový kop, Polidar poslal do vápna střílený centr, který nikdo netečoval a míč skončil v síti plzeňské branky – 1:1!

Za další dvě minuty napřáhl k povedené střele Považanec a brankář Staněk skvělým skokem dokázal míč vytěsnit mimo tyče! Jablonec Doosan arénu přesto zmrazil, V 74. minutě se Polidar zasekávačkou zbavil obránce a pak prostřelil Staňka v plzeňské brance a Jablonec rázem vedl 1:2!

Za čtyři minuty však bylo srovnáno, se centrovaný balon dostal k Buchovi, ten prodloužil míč ke střídajícímu Vydrovi, který zblízka srovnal na 2:2. Plzeň rázem ožila a brankář Hanuš se měl co ohánět. Nejdříve se natáhl po hlavičce střídajícího Kopice. V 82. minutě poslal do našeho vápna skvělou přihrávku z levé strany Mosquera, v náběhu našel ideálně své spoluhráče a míč parádně trefil ranou pod břevno opět Vydra a vystřelil Plzni znovu vedení 3:2!

Plzeň byla rozjetá, za jablonecké obránce se dostal Durosinmi a trefil vzdálenější tyč! V 89. minutě Sejkovu střelu ke vzdálenější tyči dokázal Staněk vyrazit, jenže Ikaunieks poslal dorážku bohužel nad břevno!

Dramatické utkání nakonec skončilo vítězstvím Viktorie v poměru 3:2.


Author Jan Bendl
Sdílet článek