Article image

Dnes vyhrál šťastnější tým, vítězství si cením, řekl Horejš

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Pardubice
1:0
FORTUNA:LIGA, 25. kolo ne 2. 4. 2023, 16:00
Reportáž

Tři další důležité body potěšily jabloneckého kouče Davida Horejše. Ten zároveň na pozápasové tiskové konferenci přiznal, že Pardubice předvedly na Střelnici velmi dobrý výkon a vítězství Jablonce označil za šťastnější.

Pardubice neodehrály v Jablonci vůbec špatný zápas. I proto byl nakonec z těsné porážky ze závěru zápasu zklamaný kouč Radoslav Kováč. „Hrálo se na těžkém terénu, ale byly tam zajímavé věci z obou stran. Myslím si, že jsme měli velmi dobrou přechodovou fázi. Jenže na posledních třiceti metrech jsme neměli potřebnou kvalitu. Příležitostí jsme měli dost, ale nedali jsme je. Zákonitě jsme ze standardky zaváhali v poslední minutě a domácí to rozhodli. Byla to obrovská chyba, přišel trest, který teď hrozně bolí. Apeloval jsem na hráče už v poločase. Hráli jsme totiž hrozně komplikovaně, málo střílíme. Bohužel my takového Chramostu nemáme. Chyběla nám kvalita v zakončení. Je to komplikace, dnes nemáme ani bod. Ale v tabulce jsme furt v kontaktu a uděláme vše proto, abychom zůstali v lize,“ uvedl pardubický lodivod.

Jablonecký kouč David Horejš si čtvrté vítězství v řadě užíval. „Jsem samozřejmě hrozně rád, že jsme výsledkově navázali na předchozí zápasy. Dnes je potřeba ale přiznat, že náš výkon nebyl tak dobrý. Pardubice tu předvedly velmi dobrý výkon. Jsem rád, že jsme to zvládli. První poločase nebyl z naší strany moc dobrý. Nasadili jsme Jovoviće. Pak jsme začali být konečně nebezpeční, hlavně po pravé straně. Soupeř měl ale brejkové situace, furt hrozil. Pardubice mají ve svém středu velmi šikovné hráče. Rozhodla to celé až famózní střela Chramosty. Dnes vyhrál šťastnější tým. Strašně si toho cením. Na podzim jsme takové zápasy nedokázali zlomit, teď se nám to podařilo,“ užíval si kouč Jablonce čtvrtého vítězství v řadě.

Jabloneckou hru oživil stejně jako v poločase v Brně střídajícím Jovovićem. „Jovo byl na reprezentačním srazu a měl potom drobné problémy. Dnes jsme to zvolili takhle a šel tam po půli, Jovo je ale samozřejmě hráč, který patří do základu. Pomohl nám v Brně i dneska,“ chválil Horejš.

O třech bodech nakonec rozhodl svým dvanáctým gólem v sezoně útočník Chramosta. „Už předtím tam nějaké šance spálil. Ale o tom, že bych ho vystřídal jsem neuvažoval. Chtěli jsme hrát na vítězství, přece nevyndám nejlepšího střelce. Kondičně na tom byl dobře. Vystřelil nám tři důležité body. Odpustím mu i tu žlutou kartu za svlečení dresu a ještě ho pozvu na oběd. Honza má obrovskou kvalitu. Dnes tam dal emoce, vyndal je ze sebe, přece i na tohle lidi chodí. Je to pro nás strašně důležité vítězství,“ konstatoval jablonecký trenér.


Author Jan Bendl
Sdílet článek