Article image

Zápy odjely s prázdnou. Béčko vyhrálo 3:0!

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Zápy
3:0
FORTUNA ČFL B, 19. kolo so 25. 3. 2023, 10:15
Reportáž

V 19. kole FORTUNA ČFL skupiny B zavítal do Jablonce tým SK Zápy. Na umělce v Břízkách jsme soupeře porazili výsledkem 3:0 a získali jsme důležité tři body do třetiligové tabulky.

B tým trenéra Vomáčky byl doplněn v reprezentační ligové přestávce hned o 5 hráčů A týmu a od začátku duelu domácí diktovali tempo. Domácí si vytvořili několik náznaků šancí, na druhé straně si hosté nevypracovali nic. Naši hráči plnili vše, co po nich trenéři Vomáčka a Just chtěli. Důležité bylo, že hráči Jablonce podstupovali tvrdé souboje, vyhrávali je a při ztrátě okamžitě napadali snažení soupeře.

Po čtvrt hodině hry kombinoval na pravé straně vápna Patrák s Velichem a druhý jmenovaný si to zamířil rychle do pokutového území, ale tam byl skluzem poslán k zemi a kopali jsme penaltu. Tu si vzal k exekuci kapitán Vošahlík a ranou k tyči poslal Jablonec B do vedení 1:0. Jablonec byl stále lepší ve hře, ale další branku se zatím přidat nepovedlo. Poločas tak skončil za stavu 1:0.

Jablonec vstoupil aktivně i do druhého poločasu. Štěpánek si na pravé straně převzal míč a vyslal do vápna prudký centr, který přesně o tyč do sítě umístil ve skluzu Velich - 2:0. Aktivitu Jablonce zužitkoval také Michal Černák, který dvacet minut před konce využil hrubku obrany a zvýšil na 3:0.

Trenéři byli spokojení s přístupem všech hráčů, nemá cenu vyzdvihovat jednotlivce. Jablonec dnes předvedl poctivý týmový výkon, který byl korunován jednoznačným výsledkem a čistým kontem Adama Richtera. Jablonec B má teď na programu dva venkovní zápasy - v sobotu v Kolíně a následně v Přepeřích.

FK Jablonec B - SK Zápy 3:0 (1:0)

Branky: 15. Vošahlík (PK), 51. Velich, 71. Černák.

Jablonec: Richter - Štěpánek, Vošahlík, Heidenreich, Konda - Černák, Rozkovec, Podzimek, Ritter (83. Linhart) - Velich (68. Gaši), Patrák (70. Kubín).


Author Martin Bergman
Sdílet článek