Article image

Zápas dvou rozdílných poločasů, hodnotil v Brně Horejš

Jablonec bere třetí výhru v řadě! Důležité vítězství na půdě Zbrojovky Brno hodnotí trenéři obou celků, David Horejš a Richard Dostálek.

Zachmuřený dorazil na pozápasovou tiskovou konferenci domácí lodivod Richard Dostálek. „Zápas jsme bodově nezvládli díky nekvalitě v prvním poločase. Byl tam totiž z naší strany tlak a několik dobrých příležitostí. Ani Řezníčkovi to moc nelepilo. Sice jsme šli do vedení, ale nevstoupili jsme dobře do druhé půle. Nechali jsme si zaběhnout Jovovice a ten dal pod sebe a soupeř vyrovnal. Ta situace byla lehce bránitelná. Ta zpětná přihrávka měla oči. Pak už byla kvalita na straně soupeře.Když už jsme získávali půdu pod nohama, rozhodl druhý gól. Kvalita a chytrost soupeře, který rozkouzkoval hru. Do tlaku už jsme se moc nedostali a prohráli. Mrzí mě, že jsme doma znovu neuspěli,“ řekl kouč Brna.

Naopak třetí vítězství v řadě těšilo jabloneckého trenéra Davida Horejše, náš celek poskočil na devátou příčku s 29 body a odloženým zápasem k dobru. V Brně se však pro Jablonec nevyvíjel zápas dobře. „Sehráli jsme tu dva rozdílné poločasy. V tom prvním bylo moc nepřesností, kazili jsme v přechodové fázi. Spokojeni jsme nebyli. O poločase jsem musel trochu zvednout hlas. Věřil jsem tomu, že to tu můžeme zvládnout,“ řekl k první půli jablonecký kouč a pokračoval hodnocením druhého poločasu. „Náš výkon pak už snesl parametry. Důležitá byla brzká branka na 1:1, pak jsme přidali vítězný gól a soupeře jsme už do vyložené šance nepustili. Hráli jsme to, na co naše mužstvo má. Je to pro nás povzbuzení do další práce. Panuje u nás spokojenost s výsledkem a jsem moc rád, že jsme navázali výsledkově na Hradec. Měli jsme spousty nemocných hráčů, někteří hráli se sebezapřením. Kabinou nám totiž obrovsky projela viróza. Zasáhlo to i nás trenéry. Některé hráče to trápilo i přes týden. Dobře se necítil dnes ještě ani Chramosta, ale prostě to musel odehrát,“ prozradil na tiskové konferenci kouč Jablonce. Jabloneckému kouči se povedlo oživit hru poločasovým střídáním, když vyslal do hry živého Jovoviće. „Vnesl tam kvalitu v meziprostorech. Prostory se nám tam otevíraly už v prvním poločase. Jovo taky prodělal virózu, počítali jsme s ním v průběhu zápasu. Byla tam energie a kvalita z jeho strany. Udělal první gól, a zase týmu pomohl. Ddvedl maximum. Potřebovali jsme rychle otáčet hru. Kluky jsem hlavně o poločase nabádal, aby zklidnili hru,“ zakončil spokojený kouč Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek