Article image

Další soupeř z TOP 6. Do Jablonce míří Slovácko

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FC Slovácko
1:1
FORTUNA:LIGA, 23. kolo st 5. 4. 2023, 17:00
Reportáž

Ve 23. kole FORTUNA:LIGY se jablonečtí fotbalisté představí na domácí půdě na Střelnici v neděli proti čtvrtému celku tabulky ze Slovácka.

Tým z Uherského Hradiště si na podzim poprvé ve své historii zahrál skupinu Evropské konferenční ligy, kde herně i výsledkově obstál. V šesti zápasech Slovácko v Evropě získalo pět bodů, což na postup do jarní fáze sice nestačilo, ale tým získal například skalp pozdějšího vítěze skupiny francouzského Nice.

Skloubit náročný program v Evropě a na domácí scéně bylo pro Svědíkovi hochy horší a na podzim obsadili osmou pozici v ligové tabulce s jasnými výhledy pro jaro. „Chceme být co nejvýše a podávat co nejlepší výkony. Líbila by se nám první šestka. První tři místa jsou asi jasná, ale další část tabulky je hodně našlapaná,“ pravil kouč Svědík. Ten v zimní pauze prodloužil u týmu smlouvu o dalších dva a půl roku. „Jsem rád, že jsem dostal důvěru pokračovat, protože jsme spolu ušli už kus cesty. Za ty roky jsem získal ke Slovácku silné vazby a mám obrovskou chuť zde pokračovat a navázat na loňskou sezonu, která byla vysoce emotivní,“ dodal trenér, jenž Slovácko vytáhl v sezoně 2017/18 z předposledního místa tabulky a loni s ním poznal chuť pohárové Evropy.

Slovácko v šesti jarních ligových kolech prohrálo jen na Slavii, za ztrátu se dá považovat ještě domácí bezbranková remíza s Olomoucí. Jinak však Svědíkův tým šlape a sbírá body, doma například porazil favorizovanou Plzeň 2:0, vyhrál v Liberci a naposledy skolil doma 2:1 Mladou Boleslav. S 35 body se tak klub vyškrábal už na průběžnou čtvrtou příčku, hned za zmiňovanou silnou trojku.

Také Jablonec si posledními výsledky vylepšil své umístění a po shodných výhrách 4:1 s Teplicemi a Hradcem Králové poskočil do prostřední skupiny ligové tabulky. „Do zápasu proti Hradci jsme dobře vstoupili, měli jsme šance, ale nepodařilo se nám je proměnit. Soupeř nás pak potrestal. Ve druhém poločase si hráči šli za vítězstvím a dokázali jsme opět donutit soupeře chybovat a potrestat to gólově. Zlom zápasu byl při vyrovnání na 1:1, kdy byl i vyloučen domácí brankář. Pak jsme to dohráli zkušeně a přidali další branky. Daří se nám dávat góly, kluci si věří, bude důležité to vše dobré přenést do nedělního zápasu proti Slovácku. Je to další soupeř z horní skupiny, ale doma potřebujeme také bodovat,“ říká před nedělním zápasem trenér Jablonce David Horejš. „Není čas na nějaké uspokojení. Tabulka je stále hodně vyrovnaná a my nesmíme v ničem polevit. Musíme teď získané body potvrdit doma v těžkém zápase proti Slovácku,“ dodává Horejš.

V podzimním vzájemném duelu jsme na Slovácku vyhráli 2:0 góly ze závěru zápasu, které obstarali Polidar a Považanec. I celková bilance hovoří více ve prospěch Severočechů, kteří z 41 odehraných duelů 17 vyhráli, 15 zápasů skončilo nerozhodně a 9 ovládli Moravané. Nejčastějším výsledkem těchto soupeřů bývá remíza 1:1, která se zrodila hned v jedenácti případech.


Utkání začíná v neděli 12. března od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Starý - Machač, Váňa

Delegát: Šotek, Hrinko

VAR: Kocourek

AVAR: Vlček


Author Jan Bendl
Sdílet článek