Article image

Brankář Hanuš: Nemá cenu se v tom babrat, Sparta vyhrála zaslouženě

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, 20. kolo ne 19. 2. 2023, 18:00
Reportáž

Brankář Jan Hanuš si na nedostatek práce v nedělním utkání na Letné stěžovat nemohl. I přes třígólovou porážku tým podržel a další šance domácích zneškodnil výbornými zákroky.

Po výhře na Baníku jsme možná očekávali povedenější vystoupení na Spartě, než které jsme na Letné předvedli, souhlasíš?

Byl to hodně těžký zápas. První poločas nebyl z naší strany až tak špatný. V jeho samotném závěru jsme měli velikou šanci, kdybychom jí dali, třeba by to bylo trochu jiné. Ale v druhé půli Sparta jasně dominovala a zaslouženě vyhrála. Nezachytili jsme vstup do druhého poločasu. Ale asi se v tom nemá cenu teď babrat, čeká nás strašně důležitý domácí zápas a ten chceme zvládnout.

Nepřipomínalo ti dnešní vystoupení průběhem nedávný zápas na Slavii, kde jsme se taky položili až v druhém poločase?

Možná tím průběhem kopírování druhého poločasu. Ale dnes mi přišlo, že Sparta dominovala ještě více. Na Slavii jsme se drželi do nějaké šedesáté minuty.

Jak to byl těžký zápas pro gólmana, který týmu pomohl dobrými zákroky od inkasovaní ještě více branek?

Člověk je furt v permanenci a snaží se tomu týmu pomoci. Valilo se to na nás dost, druhá půle byla z tohoto pohledu extrémní. Co k tomu ale říct? Brankář je tam od toho, aby něco chytil. Do nadstavby nás čeká deset zápasů a každý z nich bude ještě důležitý, možná dvojnásobně důležitý. Na to se teď zaměříme, abychom je zvládli.

Nenahrávají nám ani výsledky konkurentů v tabulce.

Že to je vyrovnané, to už ani neřeším. Na ostatní výsledky nehledím a snažím se soustředit se jen na náš zápas. Od toho se to odvíjí a je to to nejdůležitější. My se musíme připravit a své utkání zvládnout ho, to okolo je vlastně okolo. Je to vlastně takové to klišé, jak se říká, od zápasu k zápasu. Máme před sebou deset zápasů, budeme chtít udělat co nejvíce bodů a pokusit se vyhnout skupině o baráž. Je to tam hrozně vyrovnané a za mě je ta šance furt veliká. Prostřední skupina v našich silách furt je.

Už v příštím kole nás čekají Teplice.

Zápas s Teplicemi nebude jednoduchý, ale to už nebude žádnej teď. Furt jsem v tomhle pozitivní. Zápasy předtím jsme měli dobré pasáže. Sparta nás dnes jasně přehrála, dáme hlavy nahoru a jedeme dál!

Na Letné nám chyběli jak hostující sparťané, tak zranění. Pomůže nám, návrat dalších hráčů do sestavy?

Chce to, abychom už byli tak nějak všichni k dispozici. Je to důležité, musí být konkurence.


Author Jan Bendl
Sdílet článek