Article image

Jablonec v neděli hraje proti Spartě!

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, 20. kolo ne 19. 2. 2023, 18:00
Reportáž

Druhý jarní výjezd v řadě čeká na jablonecké fotbalisty v neděli na hřišti pražské Sparty. Půjde už o jubilejní šedesátý ligový souboj mezi Jabloncem a Spartou.

Letenští nadále zůstávají v závěsu za Slávií a Plzní, z třetí pozice aktuálně ztrácí na druhou Viktorii šest bodů. Kádr dánského kouče Briana Priskeho v zimní pauze posílil ofenzivní záložník Mabil, albánský záložník Laci, finský záložník Kairinen, srbský obránce Kamenović. Naopak Sáček přestoupil do polského Bialystoku, brankář Nita zamířil do Pardubic, hostovat odešli i Juliš na Ibizu, Fortelný do Olomouce, Holec do Lechu Poznaň a Bačkovský do Liberce.

Sparta zůstává ve hře na dvou liniích, v tuzemském poháru MOL Cup jí čeká čtvrtfinále v Liberci a dál dotírá na vedoucí dvojici ve FORTUNA:LIZE. Jenže hned v úvodu jara přišlo v ligové soutěži sparťanské zaváhání po remíze 1:1 v Olomouci. V dalším duelu sice rudí nepřesvědčili herně, ale nakonec porazili na Letné 4:1 Mladou Boleslav. Naopak o minulém víkendu si Priskeho parta přivezla po sebevědomém výkonu vysoké vítězství z malého derby na Bohemians 6:2! „Těžko můžu být po takovém výkonu nespokojený. Odehráli jsme nejlepší zápas v tomto roce,“ pochvaloval si po šestibrankové kanonádě kouč Sparty. V neděli bude domácím chybět vykartovaný útočník Čvančara.

Jablonec podruhé v řadě narazí na soupeře, který se v předchozím kole značně rozstřílel. Ostrava nasázela Teplicím pět branek, ale Jablonec tam o týden později dokázal po zodpovědném výkonu uspět a připsat si veledůležité tři body. Nyní Severočechy čeká Sparta, která se v Ďolíčku prosadila hned šestkrát. Náš lodivod David Horejš, ale bude nucen tentokrát sáhnout do vítězné sestavy, neboť po dohodě klubů nebude moci využít služeb sparťanů Polidara, Sejka a Patráka. „Je to pro nás samozřejmě ztráta, ale počítali jsme s tím, taková ta dohoda klubů je. Snažíme se připravit co nejlíp, tak jako to bylo i na Baník. Zápas vždycky začíná za stavu 0:0. Věříme, že mužstvo připravíme tak, abychom předvedli kvalitní výkon jako na Baníku. Samozřejmě víme, že nás čeká obrovská síla, Sparta v domácím prostředí má velkou kvalitu, za poslední dva zápasy dala deset branek. Musíme se připravit na její silné stránky, ale samozřejmě známe i slabší místa, které budeme chtít využít. Věřím tomu, že máme na to, abychom předvedli takový výkon, který by nám zaručil bodový zisk,“ říká před nedělní bitvou trenér Jablonce David Horejš.

Jablonec se Spartou čeká tuto neděli už jubilejní šedesátý vzájemný ligový zápas. Pohled do statistik těchto soubojů prozrazuje, že mnohem úspěšnější je v těchto soubojích tým z hlavního města. Ten zvítězil 36x, 12x se body dělily a 11x zvítězil náš Jablonec. V posledních čtyřech zápasech však Jablonec s letenským klubem neprohrál, tři z těchto posledních duelů skončily shodně remízou 1:1.


Utkání začíná v neděli 19. února od 18 hodin v Epet ARENA v Praze

Rozhodčí: Černý - Hájek, Antoníček

Delegát: Šotek

VAR: Petřík

AVAR: Pečenka


Author Jan Bendl
Sdílet článek