Article image

Jablonec dohnal dvoubrankové manko se Zlínem

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
2:2
FORTUNA:LIGA, 18. kolo so 4. 2. 2023, 15:00
Reportáž

V důležitém souboji ze suterénu ligové tabulky se rozešel Jablonec se Zlínem remízou 2:2. Hosté vedli na Střelnici už o dvě branky, ale Jablonec dokázal dvěma góly Považance srovnat.

Ve složitých klimatických podmínkách se opět předvedl technický úsek našeho klubu, který dokázal i přes velký spád mokrého sněhu připravit hrací plochu ke způsobilému stavu. Trenér Horejš tak mohl k důležitému záchranářskému souboji vyslat sestavu s uzdraveným stoperem Martincem, do základu se rovněž vrátili Polidar a v útoku se Jablonec spoléhal na dvojici Chramosta – Sejk.

Jablonečtí zahrozili hned z první vážnější akce, Chramosta si vyměnil míč s Šulcem, poté ale z první přestřelil hostující branku. Po dlouhém nákopu se v dobré pozici ocitl Šulc, jenže místo zakončení hledal před brankou Sejka, na kterého bohužel přihrávka neprošla. Domácí zatlačili Zlín a po sérii rohových kopů chybělo málo při zakončení Kratochvíla i Krále. V 8. minutě se do otevřené obrany soupeře řítil po přihrávce Chramosty Sejk sám na brankáře Rakovana, ale ten skvělým zákrokem podržel své barvy a balon do sítě nepustil! Hosté se poprvé osmělili po čtvrthodině hry zásluhou Tchanturishviliho, jenže ten před Sučovčíkem neudržel na měkkém terénu stabilitu a upadl. Ve 20. Tchanturishvili dostal příliš prostoru před naším vápnem a přesnou střelou k tyči poslal hosty do vedení a šokoval Střelnici - 0:1!

Domácí byli takový vývojem značně opařeni, ale dál se museli tlačit před soupeřovu branku. Po rohovém kopu Surzyna hlavičkoval prudce leč nad stoper Martinec. Z úhlu nepřekonal brankáře Rakovana ani Jovović. Před půlhodinou hry přihrával Polidar brankáři Surovčíkovi, číhající Kozák toho využil, naštěstí však nenašel v našem vápně žádného ze spoluhráčů, který by zakončoval do prázdné branky. Hostující Fillo střelou ze střední vzdálenosti naštěstí také přestřelil. Jablonečtí museli ještě do poločasu nuceně střídat, když ze hřiště odkulhal záložník Kratochvíl, kterého narychlo nahradil matador Hübschman. V nastaveném čase z trestního kopu z hranice šestnáctky těsně minul hostující šibenici Polidar a tak šli do kabin s jednobrankovým vedením hosté.

Tři minuty po změně stran napálil odražený míč po standardní situaci Šulc parádně na bránu, jeho tečovaný pokus senzačně vytáhl Rakovan na břevno své branky! Jenže vzápětí přišel další šok, v 52. minutě odcentroval Tchanturishvili do jabloneckého vápna, kde hlavičkoval nevysoký Fillo přesně k tyči na 0:2!

O sedm minut později přihrával v soupeřově vápně Šulc Považancovi, který jako tank dopravil míč do soupeřovi svatyně na 1:2! Navíc v 63. minutě dohrál hostující útočník Kozák v souboji brankáře Surovčíka a protože už viděl druhou žlutou kartu, byl vyloučen.

Jablonec se snažil přesilovku přetavit minimálně ve vyrovnání, na které měl k dispozici minimálně pětadvacet minut početní výhody jednoho hráče v poli.

V 72. minutě Střelnice vypukla radostí při vyrovnání na 2:2! To se zrodilo, když odražený míč napálil u soupeřova vápna znovu Považanec a jeho zakončení si tečí srazil do vlastní sítě zřejmě Didiba.

Jablonec znovu přitlačil svého soupeře a usiloval o dokonalý obrat v zápase. Hübschmanovu tvrdou střelu ale zkrotil v náruči brankář Rakovan. I proto si oba týmy nakonec na Střelnici body rozdělily po remíze 2:2.


Author Jan Bendl
Sdílet článek