Article image

Horejš: Herní posun musíme přenést i do soutěže

Jablonec dle slov svého kouče Davida Horejše udělal během zimní pauzy herní posun. Co vše zaznělo na tiskové konferenci hlavního trenéra a kapitána týmu před startem jarní části FORTUNA:LIGY?

Jablonecký trenér David Horejš byl se zimní přípravou svého týmu spokojen. „Příprava byla specifická. Zvolili jsme prosincový meziblok a od 3. ledna jsme na to navázali, jak kondiční částí v domácích podmínkách, tak následně i soustředěním ve Španělsku. Tam už byl tréninkový proces zaměřený na herní věci. Podmínky tam byly skvělé a soustředění splnilo svůj účel. Za mě panuje velká spokojenost, hlavně s přístupem hráčů. Bylo vidět, že v přípravných zápasech jsme oproti létu už někde jinde,“ pochvaloval si kouč stejně jako matador v jabloneckém dresu Tomáš Hübschman. „Příprava byla lepší než ta předchozí. Bylo už znát herní i výsledkové zlepšení. Branek jsme sice moc nedávali, ale obdrželi jsme jen jednu. Hra celého týmu, nasazení i herní věci, to vše se začínalo objevovat i v zápasech. Snad to dokážeme přenést i do soutěže,“ přeje si jablonecký kapitán těsně před startem ligového jara.

Tým se na Střelnici v zimní pauze příliš neměnil. Odešel jen Dion Cools a jedinou posilou se stal stoper Jan Král, který dorazil na půlroční hostování z belgického AS Eupen. „Tým se nám povedlo stabilizovat hlavně směrem dozadu a to je pro nás velmi důležité. Přišel Honza Král jako posila a s Kubou Martincem hned vytvořili fungující stoperskou dvojici. Hlavně si ale všichni přejeme, aby se nám mužstvo dokázalo udržet pohromadě zdravotně, protože to nás ohromně limitovalo na podzim. Jenže nějaké nepříjemnosti už tu máme teď. Na delší dobu nám vypadl Tomáš Malínský, u něj je problém závažnější. V týdnu nám navíc vypadl Vlado Jovović a dnes bohužel opětovně ještě i Kuba Martinec,“ počítá těsně před startem ligové soutěže padlé kouč Jablonce.

Některé hráče však ještě čekají podrobnější vyšetření. Naopak situace se vylepšila například u Považance a dalších. „Kuba Považanec měl v mezibloku problémy s třísly, ale bolest mu ustoupila a na operaci nakonec nemusel. U Honzy Kroba probíhá rekonvalescence podle plánu a zapojit by se mohl během jara,“ odhaduje Horejš a pokračuje. „Čekáme na vyšetření ostatních. Nějakou sestavu už jsem v hlavě měl. Ale teď uvidíme až podle aktuálního zdravotního stavu. Náš kádr má velkou kvalitu, ale potřebujeme mít všechny hráče zdravé, tak abychom byli v optimálním složení. Když už to vypadalo, že se nám to povedlo stabilizovat, tak teď bohužel zase řešíme problémy. Budeme možná muset reagovat. Ale jsou tu jiní hráči, kteří se zraněné pokusí nahradit. Těšil jsem se teď na to, jak to budeme vypadat, protože ty naše výkony byly úplně jiné. Ale tohle je prostě fotbal, musíme se s tím popasovat,“ nevěší hlavu Horejš.

Tým se po návratu ze Španělska snaží aklimatizovat na nízké teploty a sníh na Jablonecku. „Přijeli jsme z nadstandardních podmínek, ale doma jsme měli skvěle připravenou umělku a poprvé jsme dnes mohli využít také novou nafukovací halu. Ale podobné problémy s počasím řeší v těchto dnech všechny týmy v tuzemsku,“ nevymlouvá se trenér Jablonce.

Náš tým se bude chtít v jarní části soutěže co nejrychleji vzdálit od sestupových vod. „Jít do jara z těchto pozic není samozřejmě nic příjemného. Ale my budeme věřit ve své síly a pokud dokážeme předvést výkony a výsledky jako teď, věřím, že mít problémy nebudeme,“ říká zkušený kapitán týmu Tomáš Hübschman. Také trenér David Horejš viděl v zimě u svých svěřenců velké zlepšení. „Na tom týmu cítíme obrovský posun, především herně to vypadá mnohem lépe než v létě. Teď to musíme přenést do soutěže. Jsem přesvědčený, že Jablonec má na jiné příčky, než kde se nachází,“ dodává kouč.

Od jarních bojů se mohou fanoušci Jablonce těšit také na řadu novinku. Tou první z nich je nově možnost platit u stánků s občerstvením platebními kartami. Poprvé tomu tak bude na utkání 4. února proti Zlínu. Jarní část ale odstartují jablonečtí fotbalisté už tuto neděli na hřišti jednoho z aspirantů na titul v Edenu proti Slavii Praha. Liga začíná!


Author Jan Bendl
Sdílet článek