Article image

Jablonec porazil maďarské DVTK 1:0

Team logo Team logo
FK Jablonec Diósgyőr FC
1:0
Přípravná utkání, přát. po 16. 1. 2023, 15:00
Reportáž

V druhém herním testu na španělském soustředění porazil Jablonec vedoucí celek druhé maďarské ligy Diósgyöri DVTK 1:0. O vítězství našich barev rozhodl v prvním poločase Daniel Souček.

V úvodu byl náš tým více na balonu a do vedení šel hned z první vážnější situace. V 19. minutě kapitán Hübschman našel ve vápně Součka, který utaženou střelou k tyči poslal Jablonec do vedení 1:0!

Maďaři mohli srovnat pohotovou střelou Borkose z rohu vápna, ale Hanuš si s balonem dokázal poradit. Po rychlé brejkové situaci DVTK zažehnal hrozící nebezpečí dobrým návratem i obranným zákrokem Surzyn. Náš soupeř si postupně vypracoval i další šance, po rohovém kopu ale dokázali Jablonečtí zablokovat jejich zakončení, a v další šanci zase předvedl své kvality brankář Hanuš, když dokázal dobrým zákrokem vytáhnout střelu na další z rohových kopů. Jablonec se znovu připomněl až v závěru poločasu po rohových kopech, ale hlavičku Kratochvíla dokázal brankář Danilović vyrazit na roh.

Lídr druhé maďarské ligy zahrozil i v začátku druhého poločasu, po centru z pravé strany hlavičkovali hosté na přední tyči, míč naštěstí přeletěl naši branku. Maďarský tým poté napřáhl k zakončení poblíž naší šestnáctky, obránce Surzyn ale střelu na branku nepustil. V dalším průběhu druhé půle už byla hra z obou stran dosti rozkouskovaná, hrálo se především mezi vápny a bez větších příležitostí.

Až osm minut před koncem si navedl míč na střed našeho vápna Jurek a jen těsně přestřelil! Z otočky to poté pohotově před naším pokutovým územím zkoušel Konyves, ale prostor Hanušových tyčí také netrefil. V nastaveném čase Surzyn potáhl míč po pravé straně, ale zpětnou přihrávkou ve vápně nenašel žádného ze spoluhráčů, kteří by navýšili skore. Jablonec proto porazil maďarský Diósgyöri DVTK těsně 1:0. Premiéru v dresu ligového A-týmu si v tomto zápase odbyl mládežník Tomáš Kubín.

FK Jablonec – DVTK 1:0 (1:0)

Branky: 19. Souček

Sestava FK Jablonec: Hanuš - Surzyn, Martinec, Heidenreich, Souček (83. Štěpánek) – Šulc (46. Jovović) , Kratochvíl (83. Kubín), Houska, Hübschman (65. Považanec), Polidar (46. Pleštil) – Ikaunieks (46. Chramosta)


Author Jan Bendl
Sdílet článek