Article image

B-tým podlehl v prvním testu Slavii B

V prvním přípravném utkání zimní přípravy prohrál náš B-tým v Praze s druholigovou rezervou Slavie Praha 2:3.

Na hřišti pražského Xaverova nastoupili naši hráči aktivně, soupeře dobře napadali hodně vysoko a Pražané si často pomáhali dlouhými odkopy. V prvním poločase naši hráči více drželi balon, ale paradoxně měl více šancí soupeř. První branka zápasu padla ve 32. minutě, Labíkova střela se odrazila od břevna k Beranovi, který měl jednoduchou úlohu – 1:0. Jablonečtí hrozili především po pravé straně zásluhou agilního Gašiho, který se nebál soubojů jeden na jednoho. Bohužel finální fáze ale našim hráčům příliš nevycházela.

Druhý gól padl brzy po změně stran, v našem vápně fauloval soupeře Stibor a Beigon nařízenou penaltu proměnil na 2:0. Jablonečtí snížili v 57. minutě na 2:1, když Kinčl dobře dohrál Beránka a Velich byl střelou k tyči přesný – 2:1. Pak si Pražané neporozuměli v zadních řadách, gólman se nedohodl se stoperem a výsledkem bylo přehození vlastního gólmana nepřesným odkopem a vyrovnání na 2:2.

V druhé polovině druhého poločasu byla Slavia lepším týmem a nakonec i rozhodla o svém vítězství. To strhl na stranu domácího celku třináct minut před koncem Kopáček po centru Pudila.

SK Slavia Praha B – FK Jablonec B 3:2 (1:0)

Branky: 32. Beran, 48. Biegon (z pen.), 77. Kopáček - 57. Velich, 65. vlastní

Sestava FK Jablonec B: Reiner - Rozkovej, Diviš (46. Malý), Vošahlík, Breda (46. Stibor, 70. Ritter), Werani (46. Kinčl), Karban (52. Chládek), Velich (70. Kubát), Nykrín, Podzimek (52. Baffour), Gaši (52. Linhart)


Author Jan Bendl
Sdílet článek