Article image

Do Jablonce přichází stoper Jan Král!

Fotbalisty Jablonce na herním soustředění ve Španělsku doplnil stoper Jan Král! Ze svého belgického klubu KAS Eupen přichází na půlroční hostování!

Třiadvacetiletý rodák z Nového Boru má zkušenosti s FORTUNA:LIGOU z Mladé Boleslavi a Hradce Králové. Po minulé sezóně si autor čtyř ligových branek vysloužil přestup do belgického Eupenu. Nyní bude hostovat v Jablonci, kde vyztuží obrannou řadu našeho týmu. "Kontaktoval mě pan Pelta a vzápětí jsem byl ve spojení s trenérem. Jednání bylo rychlé a hned si vše sedlo," říká Jan Král, který má v kabině několik známých tváří. "Řekl bych, že skoro se všemi se znám, když jsme proti sobě nastupovali. Ale znám se s Honzou Chramostou, se kterým jsem byl v Mladé Boleslavi, s Kubou Martincem jsem byl v Hradci a jsou tu i další kluci, co jsem potkal v reprezentaci," vysvětluje Král, který jarní část sezóny 2022/2023 stráví na severu Čech.

V podzimní části ligy se nám nedařilo stabilizovat obrannou řadu nejen kvůli disciplinárním trestům, ale také kvůli zraněním. Král by tak mohl vyztužit složení našich stoperů pro jarní část ligy. "Mluvil jsem s trenérem o tom, co ode mě čeká. Chce to do obrany vnést nějaký řád a tohle bude můj cíl, stabilizovat obranu. Samozřejmě to někdy nejde hned, ale budu se od prvního dne snažit to plnit," říká Jan Král. Návrat do české ligy nebere jako krok zpět, ale jako další výzvu. "Určitě to neberu jako krok zpět. Já můžu pomoct Jablonci a Jablonec může pomoct mě v další kariéře," dodává Jan Král.

Jan Král s fotbalem začínal v Novém Boru, v 11 letech přestoupil do Mladé Boleslavi, kde se postupně probojoval také do prvního týmu. Mezitím stihl dvě hostování v německém Aue a Varnsdorfu. Na začátku roku 2020 přestoupil z Mladé Boleslavi do Hradce Králové, kde zažil dosud největší porci prvoligových zápasů a vstřelil 4 góly. V roce 2022 pak mládežnický reprezentant přestoupil do belgického Eupenu. Nyní bude hostovat v Jablonci a bude oblékat dres s číslem 32!


Author Redakce
Sdílet článek