Article image

Dion Cools přestupuje z Jablonce

Reprezentant Malajsie Dion Cools již nebude pokračovat v barvách FK Jablonec a přestupuje za novou exotickou výzvou. Po několika letech strávených v Evropě v Bruggách, Midtjyllandu a Jablonci se Cools vrací blíže ke své rodné zemi.

Dion Cools, který má zkušenosti také s Ligou mistrů UEFA, po půl roce opouští Českou republiku a přibližuje se více svému domovu. Na Jablonec však bude vzpomínat jen v dobrém. "Byl jsem moc zvědavý, jaké to tu bude. Moc jsem toho nevěděl o české lize. Teď, když odcházím, tak mám jen pozitivní pocity. A to jak pro českou ligu, tak samotnou Českou republiku. Moc mi budou chybět spoluhráči a lidé okolo klubu. Je úžasné, že jsme si dokázali vytvořit tak dobré vazby za tak krátkou dobu," říká Dion Cools, který přestupuje blíže své rodné Malajsii, kde ho čeká nová exotická výzva.

"Jsem rád, že Jablonec projevil zájem, abych tu zůstal a pokračoval. Nakonec jsem se ale rozhodl přijmout výzvu v novém působišti," dodává Dion Cools, který si v české lize připsal 8 startů s jednou gólovou asistencí. Krajní obránce Cools si také připsal dva starty v MOL Cupu, ve kterých zaznamenal jeden gól.

Sám Dion Cools říká, že není jisté, zda se do Evropy ještě vrátí. "Teď nad tím nepřemýšlím, ale uvidíme, co budoucnost přinese," říká šestadvacetiletý reprezentant Malajsie a bývalý mládežnický reprezentant Belgie.

Děkujeme za působení v Jablonci a přejeme hodně štěstí v další kariéře!


Author Redakce
Sdílet článek