Article image

Heidenreich: Po gólech z našich chyb se těžko vracíte do zápasu

Poslední přípravné utkání roku a porážku 0:2 s prvoligovým polským týmem Miedz Legnica hodnotí stoper David Heidenreich.

Davide, druhé přípravné utkání v Polsku se nám výsledkově nepovedlo. Jak bys naše vystoupení zhodnotil?

Je těžké to hodnotit, když už v 9. minutě prohráváme 0:2 po našich dvou chybách. Nejdříve ze strany necháme odcentrovat a nepřebereme hráče ve vápně. Pak máme zase balon na soupeřově půlce, dáme zpětnou přihrávku a soupeř nám z toho jde sám na bránu. Takhle byl pak od začátku ten zápas nasměrovanej. Snažili jsme se něco dohnat, ale je to těžké proti takovému soupeři.

Po dvou rychlých gólech soupeře jste však hru dokázali srovnat.

V první půli nám nějak nefungoval presink, nějak jsme se nemohli vůbec srovnat. Do druhé půle jsme se vrátili do rozestavení, které známe. Už to bylo lepší, vytvořili jsme si nějaké šance a příležitosti. Škoda že si třeba nepohlídáme ty ofsajdy, i z toho mohly být góly. Takhle je z toho porážka 0:2 a to náš štve.

Co přesně se změnilo do druhé půlky?

Šlo se do rozestavení, v kterém jsme hrávali v lize. Přišlo mi, že to hned fungovalo, každý věděl, kde má být. Dobře jsme vypresovali, měli jsme z toho i dost odražených balónů, soupeře jsme ani do ničeho moc nepouštěli. Je hlavně škoda, že z ničeho nedáme ani gól. To nás mrzí. Na tomhle musíme hlavně zapracovat.

Končí nám prosincový blok. Jaký byl v jabloneckých podmínkách?

Je to tu specifické díky sněhu. Na jednu stranu je sníh krásný, ale na fotbal to není nic moc. V těch podmínkách jsme se snažili makat naplno. Dělali jsme to, co nám trenér naordinoval a zkoušeli jsme i nějaké nové věci. Mrzí nás, že jsme nenavázali na výhru z minulého týdne, chtěli jsme se nakopnout přátelskými zápasy, tak abychom se nabudili na blížící se ligu.


Author Jan Bendl
Sdílet článek