Article image

Startuje nový ročník e:LIGY ve hře FIFA 23

Nejkvalitnější turnaj v kompetitivním hraní konzolové hry EA SPORTS™ FIFA 23 v Česku startuje už tuto neděli. Do e:LIGY se opět zapojí všechny kluby FORTUNA:LIGY se svými týmy. Vybraná utkání některých ligových kol budou k vidění kromě obvyklých online platforem oblíbených v esportové komunitě také v živých přenosech na televizní stanici O2 TV Sport.

Ligová fotbalová asociace po loňské úspěšné změně formátu pokračuje s dlouhodobou základní částí i v letošním ročníku. První kolo je naplánováno již na tuto neděli 4. prosince. Všechny týmy se střetnou jedenkrát každý s každý v průběhu patnácti ligových kol. Letos pouze nejlepších dvanáct se kvalifikuje do play-off a dalšího držitele mistrovské trofeje poznáme po finálovém víkendu 25. – 26. března 2023.

Mezi hráči, kteří se představí v barvách týmů FORTUNA:LIGY, nechybějí samozřejmě největší hvězdy české FIFA scény. Dlouhodobě ustálené ikony Emericksona (Sparta Esports – Enterprise), CptKubajze (SK Slavia Praha) nebo T9Lakyho (FCVP Esports) budou letos jistě prohánět Miki v pardubickém, DRMi10 v brněnském nebo Mrkyy v libereckém dresu. Překvapit může ale kdokoliv ze startovního pole tak, jako se to třeba loni podařilo týmu FC Baník Ostrava, který obhajuje prvenství z minulého ročníku e:LIGY ve stejné sestavě.

V barvách FK Jablonec budou v sezóně 2022/2023 hrát vítězové kvalifikace Leoš Effenberger "EFIK55" a Matěj Šelicha "Cmeldys87".

Naši bývalí hráči Peposlav17 a Adulacck ze stáje Rulers esports si svými výkony vysloužili přestup do Slavie Praha, kde budou oba startovat v novém ročníku e:LIGY spolu s CptKubajz a hned v prvním kole nás čeká souboj právě proti Slavii. Oběma bývalým hráčům patří poděkování za reprezentování Jablonce a přejeme oběma hodně štěstí v další kariéře.

Pořádající LFA opět zajišťuje členským klubům kompletní servis. „Jsme rádi, že můžeme v novém ročníku e:LIGY přivítat rozšířené portfolio partnerů. Zároveň se nám podařilo posunout tento projekt i na poli televizního vysílaní, což divákům stanice O2 TV nabídne možnost sledovat vybrané zápasy živě,“ poznamenal Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel LFA. Z vybraných kol bude e:LIGA streamovat některá utkání živě na obvyklých platformách – na kanálech twitch a Facebook. Kromě toho se od letoška na esportová klání mohou těšit i diváci O2 TV Sport, která díky tomu rozšiřuje svoji programovou nabídku. „Chceme v zimní přestávce podpořit rostoucí popularitu esportu a touto cestou oslovit i nový segment diváků. Věřím, že přímé přenosy z e:LIGY si najdou své příznivce a navážou na úspěšné esportové projekty, které O2 TV Sport dlouhodobě přináší,“ uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport. Premiérový přenos z e:LIGY proběhne již v rámci úvodního kola základní části, když se od 18:30 hodin představí týmy FCVP Esports a FC TRINITY Zlín a následně od 20:00 hodin vyzve Sparta Esports – ENTERPRISE loňského mistra FC Baník Ostrava.

Celý program prvního ligového kola – 4.12.2022:

  • 17:00 Bohemians Praha 1905 vs. 1. FC Slovácko
  • 17:00 FK Teplice vs. FK Pardubice
  • 17:00 SK Slavia Praha vs. FK Jablonec
  • 17:00 FC Hradec Králové vs. SK Dynamo České Budějovice
  • 17:00 SK Sigma Olomouc vs. FK Mladá Boleslav
  • 17:00 FC Zbrojovka Brno vs. FC Slovan Liberec - Sampi
  • 18:30 FCVP Esports vs. FC TRINITY Zlín
  • 20:00 Sparta eSports – ENTERPRISE vs. FC Baník Ostrava

Také letos je e:LIGA součástí EA SPORTS FIFA23 Global Series a vítězná dvojice hráčů získá kromě finanční prémie i místenku do play-in této nejprestižnější světové série. „Jsme moc rádi, že spolupráce s EA SPORTS funguje a jsme pro ně dlouhodobě spolehlivým partnerem. Moc bychom si také přáli, aby letos některý z českých hráčů dokázal uspět i v těžké mezinárodní konfrontaci,“ řekl Štěpán Hanuš, ředitel komunikace a PR Ligové fotbalové asociace.


Author Redakce
Sdílet článek