Article image

Starší dorost se s podzimem rozloučil vítězně

Starší dorost FA Jablonec zakončil doma podzimní část České ligy výhrou nad silným celkem FK Teplice 1:0 (1:0). Jedinou branku rušného a dramatického zápasu vstřelil v poslední minutě první půle Adam Kubát.

První možnost ohrozit branku hostí měl ve 3. minutě Gaši, ale jeho ránu zprava po zemi gólman Charvát kryl. Poté se hra odehrávala daleko od obou branek a pokud došlo k nějakému zisku, tak to byl pouze rohový kop. A po jednom z nich ve 20. minutě z několika odrazů pálil po zemi Phan, ale i tentokrát byl Charvát pozorný. Na domácí branku letěla vážná střela až ve 41. minutě z kopačky Trnovce, kterou Bureš lapil. Ve 45. minutě zatáhl Phan míč zleva na střed před vápnem, posunul ho doprava Kubátovi, který střelou po zemi poslal míč k zadní tyči do sítě – 1:0.

Ve druhém poločase tepličtí přidali na důrazu, získali tlak a snažili se minimálně o vyrovnání skóre. Jablonečtí tomuto tlaku se značným úsilím ale účinně odolávali. V 65. minutě míč z hlavy Hrdličky branku přeletěl. V 71. minutě Trnovcova rána po zemi z pravé strany skončila za zadní týčí mimo. V 73. minutě mohl Jablonec přidat druhou branku, když Werani našel v ideální pozici ve vápně Kubína, který ale odkrytou branku minul. S přibývajícím časem přibývalo na hřišti nervozity a osobních soubojů, čímž se hra často kouskovala. Jablonci se nakonec podařilo vedení uhájit přesto, že ještě v nastaveném čase Bureš musel zneškodnit střelu soupeře. Cenné tři body tak zůstaly doma.

FA Jablonec – FK Teplice 1:0 (1:0)

Branky FA Jablonec: 45.Kubát

Branky FK Teplice: -

Sestava FA Jablonec: Bureš – Melka, Voldán, Karban, Kubík – Bím, Kubín – Gaši, Kubát, Phan (90+3 Palán) – Fidra (69.Werani)

Sestava FK Teplice: Charvát – Bartoš, Lána, Slivka, Kolář – Trnovec, Šimonvský (81.Sůra), Korselt (59.Hrdlička), Kříž – Hopi (59.Johana), Bzura


Author Redakce
Sdílet článek