Article image

Šulc: Musíme se dát do kupy a pořádně se připravit na jaro

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:2
FORTUNA:LIGA, 16. kolo so 12. 11. 2022, 15:00
Reportáž

Na podzim vsítil záložník Pavel Šulc svůj druhý gól v dresu Jablonce. Ale na body jeho branka proti Mladé Boleslavi nakonec nestačila. Jak hodnotil zápas samotný i nepovedený podzim?

Začali jsme poměrně dobře a po kolmici od Jovoviće a tvém dobrém náběhu jsme šli do vedení.

Držel jsem lajnu, viděl jsem, že si to Jovo (Jovović) přebírá na levou nohu směrem ke mně, načasoval jsem si ten náběh docela přesně na ofsajdové linii a on mě nakonec krásně našel. Naštěstí jsem to vyřešil takhle.

Kolmých balonů za obranu soupeře tam bylo z vaší strany víc, měli jste takové pokyny?

Spíš ne. Do toho středu chceme hrát ty balony. Dnes byl ale pokyn hrát spíš do volných prostorů za obranu. Tam udržet balony a hrát ve finální třetině hřiště.

Vedli jsme, měli jsme zápas dobře rozehraný, ale přišlo další nesmyslné vyloučení.

Je to už po několikáté. Je to škoda, takhle ten náš výkon degradujeme. Hrajeme 55 minut o deseti, hra se pak vyrovnala a my už neměli tolik síly. Boleslav držela asi víc balon a my chodili do brejků. Když běháš bez míče, je to náročné. Ale i tak jsme byli nebezpečnější než hosté. Myslím, že si vyloženou šanci nevytvořili, jen nějaké závary.

Trenér avizoval, že o nesmyslných vyloučeních s vámi často mluví. Ale dnes přišlo už sedmé za podzim!

My se o tom bavíme furt, že musíme být disciplinovanější na hřišti. Že si musíme dávat pozor na tyhle souboje. Je tu video, rozhodčí u toho stojí. To nemůže být ani nic jiného než červená. Věděl jsem to hned v té chvíli, bylo to úplně jasný. Nevím, čím to je. Jestli to je nějaká přemotivovanost nebo něco takového.

Zápas paradoxně rozhodl jablonecký odchovanec Vojtěch Kubista. Reagoval na vás nějak po zápase?

Ne, nic nám neříkal. Ale bylo vidět, že po gólu chtěl slavit. Pak si to uvědomil a jen zvedl ruce, přeci jen tu něco zažil a je to místní odchovanec.

Šestnáct získaných bodů za podzim v šestnácti ligových kolech je hodně špatná vizitka. Přezimujeme na čtrnácté barážové příčce.

A přes následující dva měsíce se nikam teď neposuneme. Všichni v kabině cítíme z tréninků i zápasů, že nehrajeme špatně a že bychom měli být výš. Tady není kádr na to, aby se hrálo o sestup a tyhle spodní příčky. Musíme se dát do kupy, srovnat si to v hlavách a pořádně se připravit na jaro.


Author Jan Bendl
Sdílet článek