Article image

S Mladou Boleslaví zakončíme v sobotu ligový podzim

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:2
FORTUNA:LIGA, 16. kolo so 12. 11. 2022, 15:00
Reportáž

Definitivní tečku za kalendářním rokem 2022 udělají dnes naši fotbalisté v domácím klání proti deváté Mladé Boleslavi.

Tým Pavla Hoftycha chtěl po loňském sedmém místě letos atakovat elitní šestku. Po patnácti odehraných kolech ztrácí Středočeši na vysněné pozice jen dva ligové body. V létě nastal v kádru Mladoboleslavských velký třesk, odešlo čtrnáct hráčů a dalších jedenáct přišlo. Mezi těmito přesuny byl na konci srpna i jablonecký odchovanec Vojtěch Kubista, který zamířil do města automobilů na přestup.

Jenže ani výrazné změny zatím nepomohly. Tabulkové umístění je prakticky totožné jako před rokem. Hoftychův tým totiž střídá dobré výsledky s horšími, chybí stabilnější výkonnost. Když už například Boleslav vyhraje v Liberci, vzápětí ztratí doma s Olomoucí. Obdobným příkladem je třígólová výhra s Pardubicemi, která nebyla doma potvrzena s Hradcem Králové. V posledním kole však Hoftychův tým doma jednoznačně porazil Teplice 3:0, o dva góly vítězů se postaral nejlepší střelec týmu už pětigólový Daniel Mareček.

Rozporuplný podzim zažívá Jablonec pod novým koučem Davidem Horejšem. Z pěti posledních ligových kol vydoloval náš tým jen jediné vítězství nad Českými Budějovicemi. V minulém kole padli Severočeši 0:3 v Olomouci, kde hráli bez vyloučeného útočníka Sejka, který našemu týmu bude chybět i v závěrečném kole letošního podzimu.

První letošní zápas sobotních soupeřů skončil v Mladé Boleslavi remízovou přestřelkou 2:2. Jablonečtí v tomto duelu dvakrát vedli zásluhou Sejka a Jovoviće, ale domácí vždy stačili vyrovnat góly Matějovského a Marečka. Celková bilance ligových duelů těchto soupeřů vyznívá mírně ve prospěch našeho soupeře, z 37 dosavadních zápasů jich patnáct ovládli fotbalisté Mladé Boleslavi, devět Jablonec. Dalších třináct zápasů skončilo remízou. Nejčastějším výsledkem je pak remíza 1:1, která se zrodila hned v deseti případech.


Utkání začíná v sobotu 12. listopadu od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Machálek - Hájek, Antoníček

Delegát: Kovařík, Malý

VAR: Batík

AVAR: Kubr


Author Jan Bendl
Sdílet článek