Article image

Jablonec porazil na Střelnici venku úspěšné Budějovice 3:0

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Dynamo Č. Budějovice
3:0
FORTUNA:LIGA, 14. kolo so 29. 10. 2022, 15:00
Reportáž

Jablonec ukončil sérii ligových porážek, když v domácím klání na Střelnici porazil Dynamo České Budějovice góly Šulce, Chramosty z penalty a střídajícího Černáka 3:0.

S jedinou změnou v základní sestavě oproti derby v Liberci vyběhli k zápasu s Budějovicemi naši fotbalisté, do základu se dostal Šulc, úplně v nominaci chyběl Krob.

Ještě před samotným začátkem zápasu klub oficiálně pogratuloval Janu Chramostovi k dosažení milníku tří set ligových startů, čímž se zápasem v Liberci dostal do společnosti Klubu legend českého fotbalu.

Hned v sedmé minutě se zrodila velká šance domácích, Polidar po rychlostním výpadu přihrál Sejkovi, který kolmicí uvolnil Šulce, ten ale nepřekonal dobře vyběhnutého brankáře Janáčka! V desáté minutě Sejk poslal na malé vápno dobrý balon, jenže Chramostovi v lepším zakončení smolně překážel spoluhráč Polidar. Po dalším balonu za jihočeskou obranu se dostal až před brankáře Sejk, ale Janáček byl znovu z branky včas. Když už se zdálo, že jablonecký tlak definitivně přijde vniveč, přišla před půlhodinou hry pohledná kombinace domácích, před vápnem soupeře přešel míč z levé strany na pravou, kde Kratochvíl uvolnil smolaře Šulce a ten konečně protrhl jablonecké trápení v koncovce a prostřelil Janáčka – 1:0!

Hra byla dál hodně rozkouskovaná, především díky polehávajícím hráčům Dynama. Hosté poprvé zahrozili po dvou nepřesných hlavičkách Potočného. Dál byl ale nebezpečnější Jablonec. Z úhlu prověřil pozornost českobudějovického brankáře nejlepší jablonecký střelec Chramosta, po jeho ráně zahrál rukou v pokutovém území Skovajsa, ale penalta se nepískala. Těsně před poločasem nejdříve odvrátil nebezpečný balon rybičkou brankář Janáček, Jovović ho ale vzápětí lobem pokořit nedokázal. V nastaveném čase letěl do jabloneckého vápna po trestném kopu dobrý míč, na zadní tyči zakončoval volný Čolilć, ale Hanuš míč na brankové čáře zachránil!

Hostující kouč Weber poslal do druhé půle hned dvě nové tváře, Horu a Zajíce. Tři minuty po změně stran vyvezl balon svižně Polidar, ve vápně se vtipně uvolnil Chramosta, jenže míč nasměroval těsně vedle vzdálenější tyčky! Budějovice se tlačily do zakončení, ale další tutovku si vypracoval Jablonec. V 61. minutě Jovović vyslal na zteč Sejka, ten ale v tutovce minul! Druhý gól měl na kopačce autor úvodní trefy Šulc, z vápna ale nasměroval míč metr vedle. Šance přibývaly, Jovović uvolnil Sejka a Janáček musel jeho tvrdou ránu mířící pod břevno vytáhnout na roh! V 74. minutě byl po individuálním průniku do vápna faulován Jovović Čoudkem a s nařízenou penaltou si zkušeně poradil útočník Chramosta – 2:0!

Brzy po rozehrání mohly Budějovice inkasovat znovu, Chramosta přihrával tentokrát Jovovićovi, ale brankář Janáček se opět vyznamenal. Hosté už se zmohli jen na zakončení střídajícího Hory, pro které se natáhl brankář Hanuš. V nastaveném čase zužitkoval Polidarův přesný centr v třetí branku střídající Černák - 3:0!

Jablonec utnul sérii tří ligových porážek a porazil venku dobře hrající Dynamo 3:0. Jihočeši poprvé v této sezoně neskorovali na hřišti soupeře.


Author Jan Bendl
Sdílet článek