Article image

Další postup do finálového turnaje PLANEO CUP U13!

Ve středu 25.10. se vydala naše U13 do Roudnice nad Labem na mládežnický turnaj Planeo cup, ve kterém usilovala o historický postup do republikového finále.

Kádr čítal 12 hráčů: Bjaček,, Hadidi, Gubančok, Novák, Hušek, Bízek, Špidlen, Vobořil, Halama, Lesco, Smrček a Petrů a byl doprovázen trenéry Šonským, Zámečníkem a šéftrenérem Vomáčkou.

První utkání s domácí Roudnicí dopadlo těsně 2:1. V druhém utkání jsme narazili na výborně hrající Ústí nad Labem, kterému jsme podlehli 0:2. Poté následovala vítězství s Baníkem Most- 2:0 a Ruprechticemi 1:0. Podještědské derby po vyrovnaném průběhu hry nakonec dokázal ovládnout Slovan Liberec, který proměnil pokutový kop (1:0 pro Liberec). Do posledních dvou utkání jsme šli hlavně s tím, abychom na hřišti nechali všechno a mohli se sami sobě podívat do očí, jak co se týká nasazení, tak i herní kvality. V utkání s Varnsdorfem jsme byli lepším mužstvem, ale zpočátku jsme se nemohli prosadit. V posledních 7 minutách jsme ale vstřelili 3 branky a čekal nás zápas s velkým Z, s ligovými Teplicemi. Vlétly jsme na ně jako uragán a po chvilce to bylo 2:0 pro naše barvy. V závěru měly Teplice tlak, vstřelily dokonce i branku, ale ta nebyla pro ofsajdové postavení zakončujícího hráče uznána. Rozhodčí odpískal utkání a my jsme se mohli radovat z výhry nad silným soupeřem, jenže jsme stále ještě nevěděli, zda to bude na postup stačit. O pár minut později jsme se to již dozvěděli při vyhlášení, kdy nás jeden jediný gól ze vzájemných utkání s Ústím a Teplicemi nakonec poslal ze 3. místa do vytouženého celorepublikového finále na úkor žlutomodrých Teplic. Poprvé se tak utkáme v tomto ročníku s nejlepšími soupeři na takto velkém turnaji.

Hodnocení turnaje očima trenéra Šonského:

,,Chtěl bych kluky moc pochválit a to zejména za soudržnost a nasazení celého týmu a za bojovnost, protože jsme dokázali po nepovedených utkáních bojovat srdnatě do konce a postup jsme si tedy přímo za to zasloužili. Velký podíl na úspěchu mají všichni kluci, přesto musím zmínit jednoznačně nejlepšího střelce Lukáše Vobořila a jeho parťáka Michala Špidlena za nejvyšší počet asistencí. V bráně nás pak podržel výborně koncentrovaný Ondřej Bjaček. Věřím, že je to pro kluky skvělá motivace, když si dokázali, že i s tak těžkými soupeři se nakonec dá postoupit a při opravdu obětavému nasazení všech se můžeme vyrovnat každému."


Author Redakce
Sdílet článek