Article image

Jablonec překvapivě končí v poháru MOL Cup, Vyškovu podlehl 0:1

Team logo Team logo
FK Jablonec MFK Vyškov
0:1
MOL Cup, 3. kolo út 11. 10. 2022, 17:00
Reportáž

Jablonec nezvládl roli favorita v 3. kole poháru MOL Cup a soutěž pro něj předčasně končí. Na Střelnici totiž podlehl druholigovému Vyškovu 0:1. Z penalty rozhodl o postupu Moravanů pět minut před koncem střídající Vintr.

Oproti poslednímu ligovému zápasu udělal kouč Horejš v úterním pohárovém klání hned pět změn v sestavě. Jablonec se do provozního tempa dostával jen pozvolna, první větší šanci si vypracoval po deseti minutách hry. Prudká přihrávka Polidara z levé strany prošla celým pokutovým územím, jenže nikdo z číhajících spoluhráčů jí nedokázal usměrnit do sítě. Poté dostal dobrou kolmici do běhu Šulc, jenže hostující brankář Kinský dobře vyběhl a byl u míče přeci jen o chlup dříve než jablonecký záložník. Domácím se nedařilo přecházet přes zhuštěný střed hřiště Vyškova, až když se to Horejšovým svěřencům povedlo, přišly i šance.

V 25. minutě letěl do vápna Vyškova dobrý centr z levé strany, jenže útočníka Sejka v tutovce vychytal hostující brankář! Jablonecká hra však byla nadále hodně rozháraná, scházel i větší pohyb. Sedm minut před poločasovou pauzou nezachoval chladnou hlavu v zakončení Šul, z dobré pozice přestřelil zbrkle břevno vyškovské branky. V závěru první půle se poprvé osmělili i Moravané, jejich zakončení naštěstí přes bránící hráče na brankáře Richtera neprošlo a tak se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

V samém úvodu druhého dějství se po dobrém napadání zjevil sám před Kinským Sejk, ale hostující brankář stačil míč nohou vykopnout! V 50. minutě diváci na Střelnici kroutili hlavami na tím, co vše se dá zahodit. Pohotové zakončení Polidara na vzdálenější tyč stačil gólman vyrazit, smolař Šulc ale balon do odkryté branky nedostal! Hra byla v začátku druhého poločasu přeci jen rozhýbanější, přesto trenér Horejš poslal naráz do hry další tři ofenzivní čerstvé hráče - Chramostu, Ikauniekse a Jovoviće.

Hosté měli velkou příležitost v 60. minutě zásluhou střídajícího Alegueho, ten zkoušel poslat míč ke vzdálenější tyči, naštěstí však nebyl přesný. Jablonecký tlak nabíral na obrátkách kolem sedmdesáté minuty, jenže hosté byli dál v obraně pozorní. Chramosta ze střední vzdálenosti ale Kinského příliš nezaměstnal. Jovović zatáhl míč po lajně, jenže prudká přihrávka se k číhajícím spoluhráčům nedostala.

V 85. minutě přišel hostující brejk, po kterém brankář Richter fauloval hráče Vyškova a hosté měli výhodu pokutového kopu, který s přehledem proměnil Vintr. V pěti minutovém nastavení vznikl závar před hostující brankou, ale tečovaná střela skončila těsně vedle tyčky. Zmar Jabloneckých dokumentovala poslední velká šance, kterou nevyužil Akpudje. Z postupu do další fáze tuzemského poháru se tak radoval na úkor favorizovaného Jablonce Vyškov.

FK Jablonec – MFK Vyškov 0:1 (0:0)

Branka: 85. Vintr

Sestava FK Jablonec: Richter – Surzyn, Heidenreich, Akpujde – Cools, Houska, Považanec, Šulc (59. Jovović), Polidar – Patrák (59. Ikaunieks), Sejk (59. Chramosta)


Author Jan Bendl
Sdílet článek