Article image

Stoper Ishaku Konda je hráčem Jablonce!

Ghanský stoper Ishaku Konda je již v Jablonci a připraven zasáhnout do nejbližších zápasů! Třiadvacetiletý fotbalista v české lize naposledy působil s Davidem Horejšem v Českých Budějovicích.

Ishaku Konda pochází z Ghany a do Jablonce přichází s tím, aby ještě více zpevnil defenzivní řady našeho týmu. V Jablonci podepsal 188 cm vysoký střední obránce smlouvu na dva roky. "Jsem moc šťastný, že jsem se mohl připojit ke klubu, jako je Jablonec. Je to úžasný klub a nádherné město. Nemůžu se dočkat na zápasy v zelenobílém dresu," říká Konda, který před měsícem oslavil 23. narozeniny.

S evropským fotbalem má zkušenosti. Nejen, že působil v Českých Budějovicích, ale získal také například nejcennější trofej v národním poháru Estonska s klubem Paide Linnameeskond. S Jabloncem už pár dní trénuje, vše je formálně dotaženo a pouze se čekalo na vyřízení jeho víza. Teď už je Konda plnohodnotným hráčem Jablonce a těší se na další výzvy ve své fotbalové kariéře. "Mé první dny v novém klubu byly příjemné, měl jsem hezké přivítání. Znám trenéry a jsem opravdu šťastný, že s nimi mohu znovu pracovat," říká Ishaku Konda, který bude v Jablonci nosit dres s číslem 20. A právě jeho působení v Českých Budějovicích ho přivedlo poprvé k trenéru Davidu Horejšovi. A nyní se oba opět potkávají v Jablonci. "Trenér David Horejš pro mě byl více než otec od prvních dní, co jsme spolu pracovali. Jsme dobře propojeni a občas spolu komunikujeme německy. Opravdu mi hodně pomohl se zlepšit a vybral jsem si znovu práci s ním, protože věřím, že mě dokáže opět posunout výš. Chtěl bych jemu a realizačnímu týmu poděkovat za důvěru," popisuje Konda svůj vztah s jabloneckým trenérem Horejšem.

Vítej v Jablonci a hodně štěstí!


Author Martin Bergman
Sdílet článek