Article image

V úterý na Střelnici MOL Cup s druholigovým Vyškovem

Team logo Team logo
FK Jablonec MFK Vyškov
0:1
MOL Cup, 3. kolo út 11. 10. 2022, 17:00
Reportáž

Tuzemská pohárová soutěž MOL Cup pokračuje pro náš tým 3. kolem, v kterém na Střelnici přivítáme toto úterý druholigový moravský celek MFK Vyškov.

Vyškovský klub byl založen v roce 1921, doposud byl jeho největším úspěchem účast v třetiligové soutěži z roku 1956. Návrat na třetiligovou scénu se podařil znovu o dalších 58 let později v roce 2014. Od tohoto roku už byl moravský klub pravidelným účastníkem MSFL. Až do té doby, než se po nedohraném ročníku 2020/2021 a sestupu Blanska naskytla Vyškovu možnost postupu do druhé ligy. Vyškovští si tak užívají letos historickou účast v druhé lize, kterou klub hraje kvůli nevyhovujícím vlastnímu stánku na nedalekém stadionu v exligových Drnovicích.

Před pěti lety vstoupil do vyškovského klubu Kamerunec Pungong, jenž se netají smělými postupovými ambicemi. „V horizontu dvou let bych chtěl mít Vyškov mezi ligovou elitou,“ prohlásil letos v létě sebevědomě. S jeho příchodem přišly do klubu finance i přísun zajímavých talentovaných hráčů z africké líhně. Tým táhne letos už šestigólový útočník Kanakimana. Trenérem Vyškova je Jan Trousil, někdejší obránce, který prošel Starým Městem, Brnem i dalšími ligovými štacemi.

Vyškovu se v letošním druholigovém ročníku daří plnit předsezonní plány. „Už v průběhu podzimní části druhé ligy se chceme pohybovat v první polovině tabulky. V zimě pak budeme naše cíle konkretizovat,“ nechal se slyšel předseda správní rady Chalupecký. Vyškov se po víkendové výhře 2:0 nad Varnsdorfem vyhoupl už na třetí místo druholigové tabulky.

Moravané si postup do 3. kola Poháru MOL Cup zajistili díky vítězství 3:1 v Uherském Brodě a drtivé výhře 9:2 ve Všechovicích. Jablonec si účast v tomto kole poháru vybojoval výhrou 4:0 na půdě třetiligového Motorletu Praha.


Utkání začíná v úterý 11. října od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Machálek - Antoníček, Pospíšil

Delegát: Kolbaba


Author Jan Bendl
Sdílet článek