Article image

Horejš čekal s Pardubicemi větší kvalitu svého týmu

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
1:0
FORTUNA:LIGA, 11. kolo so 8. 10. 2022, 16:00
Reportáž

Jablonec nedokázal zopakovat výkony z předešlých kol, poprvé neskoroval na hřišti soupeře a odešel poražen na půdě posledních Pardubic. Co řekli trenéři po skončení zápasu?

Domácí výhrou nad Jabloncem slaví druhé vítězství v sezoně, kterého si kouč Radoslav Kováč náležitě považoval. „Prvních dvacet minut jsme byli nervózní, až pak jsme se do toho dostali. Jablonec měl nějaké dvě střely, tam nás podržel brankář. Velkou šanci měl do poločasu ještě Zahradníček. Hráli jsme dnes týmově a byli jsme agresivní. Podržel nás brankář Markovič, pak jsme skorovali. V závěru jsme začali ztrácet míče, ale dohráli jsme to a jsme rádi. Dneska jsme si zasloužili vyhrát. Po těch Teplicích to bylo dnes hodně dobré, konečně jsme to uhráli i s nulou a dýcháme. Jsme za to rádi. Za kluky jsem šťastnej. Byli jsme hodně dole, potřebovali jsme zpětnou vazbu a ta dneska přišla. Vyzdvihl bych oba stopery, ale celkově musím pochválit celý mančaft. Jablonec má skvělé hráče a kvalitní tým. Potěšila mě organizace a měli jsme i štěstí,“ konstatoval trenér Pardubic.

Jeho svěřenci poprvé vyšli gólově naprázdno na hřišti soupeře, i proto byl trenér David Horejš po zápase rozmrzelý. „Mrzí nás, že jsme nebodovali a ztratili jsme. Bylo to zapříčiněné výkonem, který jsme předvedli. Bylo tam hodně nepřesností. Věděli jsme, že domácí budou hrát o všechno a že tam budou mít okénka vzadu. Jenže jsme tam měli malý počet hráčů ve vápně. V poločase jsme si o tom něco řekli. Ale dneska ten výkon nebyl takový jako v předchozích zápasech. Přesto jsme tam měli jasnou stoprocentní šanci a tam jsme to mohli strhnout na naši stranu. Soupeř vystihl naší rozehru a pak rozhodl. Je to zklamání, nenavázali jsme na předchozí zápasy,“ zlobil se kouč, jehož tým poprvé venku neskoroval. „Doteď jsme vždy byli produktivní, dnes po dlouhé době ne. Byla tam neochota hráčů sprintovat do vápna. Ve vápně jsme byli v malém počtu, nebyl tam ani takový pohyb. Směrem dopředu jsme nepodali takový výkon na jaký jsme zvyklí. Naše hra byla hrozně pomalá. Soupeř hrál dnes o všechno. Někam jsme se dostali a chtěli jsme to potvrdit, bohužel. Neřekl bych, že hráči k tomu špatně přistoupili, ale čekám od nich větší kvalitu a lepší hru směrem dopředu. Hráči jako Jovović, Chramosta, Sejk dnes nepodali optimální výkon,“ zhodnotil zápas kouč Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek