Article image

Jablonec podlehl posledním Pardubicím 0:1, rozhodl domácí Hlavatý

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
1:0
FORTUNA:LIGA, 11. kolo so 8. 10. 2022, 16:00
Reportáž

Jablonečtí poprvé v sezoně neskorovali na hřišti soupeře. V Ďolíčku i proto prohráli s dosud posledními Pardubicemi 0:1. O jedinou branku utkání se postaral v 71. minutě Hlavatý.

Na pražském stadionu v Ďolíčku, kde má dočasný azyl pardubický tým nemohl kouč Horejš využít služeb vykartovaného záložníka Housky. Místo něj v základní jedenáctce nastoupil druhý útočník Sejk.

Ve Vršovicích byli od začátku hodně slyšet jablonečtí fanoušky. Náš tým začal za jejich podpory aktivně a po deseti minutách hry poprvé zaměstnal domácího brankáře, Jovović napřáhl před vápnem a Markovič se musel natáhnout k tyči, aby vytěsnil jeho pokus. Po čtvrthodině hry kopali domácí první rohový kop zápasu, brankář Hanuš neudržel míč v rukavicích, ale Icha nepropálil hradbu bránících těl. Další zakončení obstaral černohorský reprezentant Jovović, tentokrát pálil na přední tyč, domácí brankář jeho štiplavý pokus raději vyboxoval. Jen o chvíli později zakončoval z podobné pozice ještě Cools, ale Markovič byl opět pozorný. V 35. minutě podnikli domácí rychlý brejk, po kterém z hranice vápna z voleje zakončoval těsně nad Zahradníček. Stejnou mincí oplatil vzápětí jablonecký Chramosta, jeho pokus z dobrých 25 metrů mířil pod břevno, ale Markovič stačil míč konečky prstů vytěsnit na roh!

Po změně stran se snažili domácí oživit svou hru střídajícím Sychrou, ten si brzy po začátku druhé půle navedl míč před naše vápno a protáhl brankáře Hanuše. V našem pokutovém území se však po zákroku gólmana uvolnil docela velký trs trávníku, který stihl brankář jen kosmeticky upravit. Před pardubickou brankou se o zakončení snažil útočník Sejk, ale vzdálenější tyč minut zhruba o metr. Jabloneckým se nedařilo podle představ, nemohli se dostat do tlaku a navíc domácí začali čím dál více vystrkovat růžky. Přesto se v 66. minutě zrodila největší šance našeho týmu, Jovović prošel do vápna soupeře a dal míč proti noze Coolsovi, ten z první zakončil, jenže brankář Markovič na brankové čáře míč fantasticky vyrazil! Vzápětí se potvrdilo pořekadlo nedáš – dostaneš. Hlavatý dostal na hranici vápna až příliš prostoru a přesnou střelou k tyči nedal Hanušovi šanci - 1:0.

Naši trenéři reagovali na nepříznivý vývoj dvojím střídáním, na plac vyslali Šulce a Petráka. Jenže místo očekávaného tlaku na domácí branku měli větší příležitosti Pardubičtí. Po brejkové situaci zakončoval sice tvrdě, ale hodně nad střídající Vacek. Na opačné straně křížné zakončení Polidara i s tečí znamenalo jen další rohový, kterých bylo opravdu dost. V pětiminutovém nastavení si Jablonec vytvořil další dobré zakončení, Chramostovu střelu vyrazil brankář a Kratochvílova hlavička skončila těsně vedle domácí tyče.

Jablonečtí vyšli poprvé letos na hřišti soupeře naprázdno gólově, i proto prohráli na hřišti posledních Pardubic nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.


Author Jan Bendl
Sdílet článek