Article image

Byl to hlavně zápas o nás, řekl dvougólový Chramosta

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
3:1
FORTUNA:LIGA, 10. kolo ne 2. 10. 2022, 16:00
Reportáž

Útočník Jan Chramosta na podzim válí, na kontě má už šest přesných tref. V neděli přispěl dalšími dvěma góly k výhře nad Zbrojovkou Brno a daleko nebyl ani ke zkompletování hattricku.

Honzo, dneska si měl šance na to zkompletovat i hattrick, nemyslíš?

Samozřejmě že mě to trochu mrzí, myslím si, že jsem k němu měl docela blízko. Důležité ale je, že jsme to zvládli a dokázali odpovědět na vyrovnávající gól Brna. Ten nás jakoby nakopl, dali jsme další dva góly a závěr zápasu už si pohlídali.

Brno venku ještě neprohrálo, byl to těžký soupeř?

Věděli jsme, že přijede kvalitní tým, hráli nahoře a doposud všude venku vyhráli. Celý týden jsme se na ně hodně připravovali. Myslím si, že nás Zbrojovka ani ničím nepřekvapila, byl to hlavně zápas o nás. Prvních dvacet minut bylo z naší strany hodně dobrých, pak nevím jestli jsme usnuli na vavřínech, nebo si mysleli, že to snad půjde úplně samo. Do konce první půle to nebylo ideální a taky jsme si to v kabině vyjasnili. Do druhé půle jsme dobře vstoupili a měli dobrou šanci, ale Dion (Cools) to bohužel nedal. Přišlo vyrovnání, ale pak už jsme si šli pro vítězství.

Nezatrnulo ti, když se Brnu povedlo vyrovnat?

Že by mě to nějak rozhodilo, to si nemyslím. Průběh zápasu odpovídal tomu, že bychom to měli zvládnout. Věřil jsem, že vyhrajeme. Šli jsme hned do vedení a dobře na to zareagovali.

Pojďme k obou tvým brankám, jak se zrodily?

U prvního gólu jsme to dobře vykombinovali odzadu. Snad na tři doteky jsme se dostali přes celé hřiště. Jovo (Jovović) šel do sprintu, dokázal udržet balon na hřišti, míč se ke mně dostal a dával jsem ho do prázdné. To byl lehký gól. Druhý se mi už líbil víc (smích). Dostal jsem hezkou přihrávku od Hause (Housky), dal jsem si to dobrým dotekem, pak na pravou nohu a myslím, že mezi nohama hráče jsem to prostřelil na zadní tyč.

Další velkou šanci si měl těsně před střídáním. Co se tam všechno přihodilo?

To přesně nemůžu říct (úsměv). Trenér totiž nesnáší, když má někdo křeče (smích). Bohužel, v té nejdůležitější chvíli mě do stojné nohy chytla křeč. Nechci se na to úplně vymlouvat, ale asi mě to při zakončení trochu rozhodilo a teď mě to štve. Myslím si, že kdybych to trefil, tak to bude gól. Pak jsem šel hned dolů.

Jak si užíváš svou podzimní formu?

Cítím se dobře. Dobře trénujeme a v zápase je to znát. Trenér mi věří a já jsem tam od toho, abych zúročoval práci celého týmu. V poslední době se mi to daří a věřím, že to bude tak pokračovat i dál.

Dá se říct, že už jsme jako tým opět v pohodě? Po dlouhé sérii bez výher nyní táhneme i s pohárem šňůru čtyř výher v řadě?

Ze začátku to byla dřina. Ten tým si potřeboval sednout a dostat do sebe návyky, které po nás trenér chce. Bylo to pro nás hodně nových informací. Všichni teď vědí, co mají hrát a co od nich trenéři očekávají a to už přináší ovoce.

Od doby co přišel obránce Joshua Akpudje tým nezažil porážku. Co říkáš na jeho příchod?

Když jsem ho viděl poprvé, když přišel do kabiny, tak jsem si říkal „a sakra“, na toho hrát nechci. A to se v těch zápasech i potvrzuje. S ním přišlo takové zpevnění defenzívy, on je fakt strašně nepříjemnej, vím to z tréninku, on je strašně silnej, uhrává spoustu soubojů. Klobouk dolů nad tím, jak to zatím zvládá.

V následujícím kole hrajeme s Pardubicemi, kterým se zatím vůbec nedaří.

Pardubice dostaly v Teplicích docela náklep, což mě teda překvapilo. Asi nejsou úplně v pohodě. Ale to není náš problém. Pojedeme tam hrát svoji hru s cílem jednoznačně zvítězit a naší sérii natáhnout.


Author Jan Bendl
Sdílet článek