Article image

Horejš na Slovácku: Za vítězstvím jsme šli

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
0:2
FORTUNA:LIGA, 9. kolo ne 18. 9. 2022, 16:00
Reportáž

Jablonec měl na Slovácku dost příležitostí na vstřelení branky, o třech bodech ale rozhodl v závěrečné desetiminutovce. Jak zápas viděli trenéři Svědík a Horejš?

S velkým výdechem do mikrofonu začal hodnocení zápasu domácí lodivod Martin Svědík. „Naše práce v defenzivě jen nahrávala tomu konečnému výsledku. Máme natažené hřiště a tím jsme Jablonci nabídli hrát mezi řady. Jablonec tam měl rychlostní hráče a dařilo se jim chodit přes naše fotbalisty. Byly tam i nesoulady v našich řadách. Jablonec měl už v prvním poločase tři vyložené šance. Byl tam nedůraz a nepřesnosti, byli jsme ještě rádi za poločasových 0:0. Jablonec byl dál přímočařejší, jen chvíli v druhém poločase jsme se zlepšili. Ale nedali jsme brejkovou situaci Mihálíkem. Pak jsme ale inkasovali a už bylo rozhodnuto. Neměli jsme psychickou sílu s tím něco udělat. Jablonec vyhrál zaslouženě, protože byl v utkání lepší,“ řekl kouč Slovácka, který nebral, že jeho tým měl v nohách čtvrteční zápas v Kolíně v Konferenční lize UEFA. „Tohle není únava z Kolína, je to únava psychická z patnácti odehraných zápasů v sezoně. Když hrajete v domácím prostředí před repre pauzou, neměli bychom dělat takové chyby. Nemůžu zkousnout, že si takhle ledabyle počínáme v defenzívě,“ kroutil hlavou Svědík.

Jablonecký kouč David Horejš byl po skončení zápasu velmi spokojen. „Jsem moc rád, že se nám povedlo výsledkem i výkonem navázat na Hradec. Za vítězstvím jsme dnes šli. Špatně jsme ale nakládali se šancemi, měli je proměňovat. Ale nabádali jsme hráče, že nesmíme polevit. Věděli jsme, že soupeř má za sebou pohárový zápas v Kolíně. Počítali jsme s tím, že Slovácko udělá víc změn, ale oni vsadili na osvědčenou sestavu. Ten zápas byl dneska ale hlavně hodně o nás. Hodně jsme protáčeli hru a snažili se soupeře unavit,“ prozradil kouč Jablonce a pokračoval. „V prvním poločase za stavu 0:0 nás podržel Hany (brankář Hanuš) a až na deset minut v druhém poločase jsme měli hru pod kontrolou,“ bilancoval Horejš, který musel během zápasu vystřídat pro zranění hned dva hráče z obrany. „Doufám, že oba budou v pořádku. Honza Krob má něco s kolenem, u Kuby Martince to vypadalo na postranní vaz. Sahat dvakrát do obrany je problém, ale musím kluky pochválit. Obrana fungovala na výbornou, Akpudje byl výborný,“ chválil trenér.

Jablonec během týdne hned třikrát vyhrál (dvakrát v lize a jednou v poháru MOL Cup) a dýchá se mu mnohem lépe. „Bylo to pro nás složité období. Hodně jsme o tom mluvili a pracovali na tom. Kluci makali v tréninku, spoustu času jsme trávili u videa. Nechci, aby nás to vítězství uspokojilo. Zvládli jsme to a se vší pokorou se budeme připravovat na Brno,“ plánuje kouč Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek