Article image

První výhra venku, Jablonec – Slovácko 0:2!

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
0:2
FORTUNA:LIGA, 9. kolo ne 18. 9. 2022, 16:00
Reportáž

Druhé vítězství v řadě a první na hřišti soupeře v letošní sezoně. Jablonec bere tři body po vítězství 2:0 na hřišti Slovácka! Gólově rozhodli Polidar a Považanec.

Ligovou premiéru si v jabloneckém dresu připsal na Slovácku Dion Cools. Trenér Horejš zároveň vrátil do základní sestavy po disciplinárním trestu také Jovoviće, v útoku dostal přednost před Sejkem ve formě hrající Chramosta. Ze zdravotních důvodů chyběli v nominaci na zápas Hübschman, Kratochvíl a Šulc.

V Uherském Hradišti Jabloneckým poprvé zatrnulo až když brankář Hanuš váhal s odkopem, ale vše nakonec skončilo naštěstí jen rohovým kopem. Prakticky z protiútoku zaměstnal hned dvakrát domácího gólmana Chramosta, nejdříve Nguyen vychytal jeho zakončení zleva a chvíli poté dokázal vyrazit ještě nebezpečnější zakončení zprava. Po čtrnácti minutách hry dostal dobrý balon za obranu Jovović, míč se poté dostal na jeho kolegu v útoku Chramostu, jenže ten v těžké pozici přestřelil domácí svatyni! Po čtvrthodině hry zahrozili znovu domácí, pod břevno mířil bez přípravy Kozák, ale Hanuš dokázal míč vytáhnout! Za dalších pět minut Holzer pálil z úhlu naštěstí jen do boční sítě jablonecké branky.

Po půlhodině hry byl zase nebezpečný Jablonec. Chramosta zakončoval ze střední vzdálenosti nad. Výborně zatáhl míč do vápna Jovović, jenže nikdo z číhajících spoluhráčů ve vápně nedokázal zakončit. Černohorský reprezentant Jovović obstaral i další jabloneckou šanci, ale pálil mimo prostor domácích tyčí. Deset minut před poločasovou pauzou musel kouč Horejš nuceně sáhnout do sestavy, zraněného kapitána Kroba nahradil narychlo Sejk. Jablonec ale dál hrozil, po brejkové situaci skončila střela aktivního Chramosty po teči jen rohovým kopem. Ve 40. minutě si málem domácí Kalabiška srazil míč do vlastní sítě po centru Coolse, ale Nguyen stačil včas zareagovat.

V začátku druhé půle se do zakončení řítil střídající Sejk, ale domácí obránci i se štěstím stačili skákající balon odehrát do bezpečí. Slovácko se dostalo na dostřel Hanušovy branky po odraženém balonu, ale Reinberk nebyl přesný v zakončení. V 60. minutě si náš tým vypracoval parádní pozici po pěkné kombinační akci, Sejk uvolnil Polidara, ten ale svůj nájezd neproměnil a břevno domácí svatyně zhruba o půlmetr přestřelil! Střelu domácího Kohúta srazil Akpudje na roh, s trestným kopem Havlíka si poradil Hanuš. V 65. minutě zatáhl míč podél brankové čáry do vápna Houska, našel volného Polidara, jenže ten dvojici bránících hráčů nedokázal prostřelit!

Dvacet minut před koncem přišel Jablonec o druhého zraněného hráče. Stoper Martinec musel střídat po souboji ve středu hřiště, obranu tak přišel vyztužit Surzyn. V 72. minutě přišla největší šance domácích, střídající Mihálík šel sám na Hanuše, ten ale stačil jeho ránu vyrazit!

Jablonec se mohl držet za hlavu čtrnáct minut před koncem. Po špatném odkopu obránce Břečky se míč snesl k penaltovému puntíku k nohám Coolse, ten se snažil ještě vyšperkovat pozici k zakončení přihrávkou na Chramostu, jenže ten neuvěřitelně odkrytou branku přestřelil! Přišla ale další šance, osm minut před koncem Chramosta táhl brejk po pravé straně, ve vápně našel Polidara, který se nádherně položil do centru a vystřelil Jablonci vedení – 0:1!

Pět minut před koncem mohl Jablonec navýšit své vedení, Chramosta při brejkové situaci vyslal do zakončení Jovoviće, ten ale poslal míč zhruba o půlmetru vedle vzdálenější tyče! Tři minuty před koncem zahrával Jablonec rohový kop, odražení míč se dostal k Považancovi, který míč bez přípravy napálil na branku a po teči Levina skončil míč v síti na 0:2!

Jablonec bere druhé vítězství v řadě a první na hřišti soupeře v letošní ligové sezoně.


Author Jan Bendl
Sdílet článek