Article image

Béčko se s Kolínem rozešlo remízou 1:1

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sparta Kolín
1:1
FORTUNA ČFL B, 5. kolo so 3. 9. 2022, 10:15
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté dál čekají na první vítězství v nové sezoně. V sobotním klání v Břízkách proti Kolínu si nejdříve vstřelili Vošahlíkem vlastní branku, na 1:1 vyrovnával ještě do poločasu Podzimek.

Domácí si jako první vytvořili šanci zásluhou Podzimka, který v souboji mimo pokutové území dokázal přetlačit brankáře Otáhala, jenže z otočky následně přestřelil hostující branku. Kolínští odpověděli také nebezpečně, Sodoma si navedl míč před vápna a jen díky dobrému zákroku Surovčíka zůstávalo skore bezbrankové. Hostující kapitán Vondráček napálil bez přípravy míč vyražený brankářem, ale branku naštěstí netrefil. Na opačné straně hřiště neuspěl se střelou ze střední vzdálenosti Rozkovec. Do vedení šli ale po nešťastném momentu nakonec hráči Kolína, ve 36. minutě se snažil nákop na jabloneckou půlku hlavou prodloužit Vošahlík směrem k brankáři, jenže ho přehlavičkoval a Kolín vedl vlastní brankou – 0:1!

Jablonečtí byli na dostřel branky do poločasu ještě několikrát, ale jejich pokusy byly zblokovány. Přesto se těsně před odchodem do šaten měnilo skore znovu, Podzimek totiž odražený balón poslal přesně k tyči a vyrovnal na poločasových 1:1!

Jen tři minuty po změně stran Diviš z pravé strany našel před brankou zcela volného Podzimka, který mohl svým druhým gólem znovu přivést Jablonec do vedení, jenže v tutovce ho senzačně vychytal brankář Otáhal! Na opačné straně hřiště přežili domácí trmu vrmu ve vlastním pokutovém území, při které přežili hned trojí zakončení Kolína. Trenér Bekakis poslal na hřiště na poslední půlhodinu ještě zkušeného Daníčka, který nemohl kvůli zdravotním komplikacím nastoupit od samého začátku. Jablonec měl poté velkou příležitost, když zvonilo břevno po hlavičce Malého. Diváci tleskali nádherné táhlé střele Rozkovce, kterou kolínský brankář vytáhl robinzonádou na roh! V závěrečných minutách nic na konečném výsledku nezměnilo ani trefené břevno Kolína či trochu nešetrně přerušená hra rozhodčím při výhodném jabloneckém přečíslení.

Trenér naší rezervy Džimis Bekakis viděl utkání následovně. „Výkon v první půlky byl z naší strany asi lepší než ve druhém poločase. Kluci dnes odvedli dobrý výkon, snažili se a byli zodpovědní. Škoda hloupého gólu, tam se musí domluvit gólman se stoperem. Ale ono je to těžké, gólman to viděl, Vosa (Vošahlík) couval, škoda, stačilo si asi zařvat. Ale gólman Surovčík nám dnes vychytal jiné věci. Sami jsme tam měli další dvě tutovky, jen kdybychom je proměnili. Ale i soupeř měl šance. Možná jsme o gól mohli bejt šťastnější,“ hodnotil trenér B-týmu zápas s Kolínem.

Náš celek čeká od startu nové sezony na vítězství už čtvrtý zápas. „Čekání je to dlouhé. Ale měli jsme soupeře, co budou hrát nahoře, jako dnes Kolín nebo na začátku Ústí nad Labem. Dnes to byl slušný výkon. Musíme se od toho zkusit odrazit už v příštím zápase,“ plánuje Bekakis. Další možnost na první tříbodový zisk budou mít Jablonečtí hned příští týden znovu v Břízkách, kam dorazí v regionálním derby nedaleké Přepeře!

FK Jablonec B – SK Sparta Kolín 1:1 (1:1)

Branky: 45. Podzimek - 36. Vošahlík (vl.)

Sestava FK Jablonec B: Surovčík – Diviš, Munzar, Vošahlík, Zárybnický – Linhart (57. Daníček), Rozkovec, Nykrín, Stibor, Malý – Podzimek (82. Plechatý)


Author Jan Bendl
Sdílet článek