Article image

Chramosta: Makali jsme, bod jsme si zasloužili

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
1:1
FORTUNA:LIGA, 6. kolo út 30. 8. 2022, 20:00
Reportáž

Po zápase ho bolely strašně nohy, naběhal toho opravdu dost a neúnavně bojoval s obránci pražské Sparty. Útočník Jan Chramosta považoval úterní bod a remízu 1:1 s letenským týmem za zasloužený.

Opět jsme nevyhráli, ale bod má dnes proti favoritovi v oslabení svou cenu, že?

Asi jo. Mám z toho ale takové smíšené pocity. Věřím, že kdybychom byli v plném počtu, tak Spartu víc potrápíme. Je těžké hrát se Spartou i se Slávií v desíti a porážet je. Přesto jsme tam měli v druhé půli dvě velmi dobré příležitosti. Nejdříve jsem se tam zlobil na Jova (Joviviće), že mi to tam nedal přesně do šance. Pak šel Malina (Malínský) sám na bránu. Na druhou stranu Sparta byla v početní výhodě, tlačila nás, bod bychom dnes asi brát měli.

Přihrával si na vyrovnávající gól Kratochvílovi, ač si mohl sám zakončovat.

Divilo se víc lidí. I kluci v kabině se divili, že to prý nečekali. Nikdo prý nechápe, že jsem nahrál (smích). Prostě jsem v té situaci věděl o Kráťovi (Kratochvílovi) a upřednostnil jsem vlastní ego pro tým. Dopadlo to dobře, protože jsme vyrovnali.

Do tutové šance a sóla jsi v druhém poločase vyslal také Malínského.

Šel jsem tam nějak do souboje a nechápal jsem, že jsem tam byl úplně sám. Dal jsem si to hlavou a viděl jsem Malinu (Malínského) na té půlce, tak jsem mu to dal a jen jsem mu fandil. Koukal jsem a čekal, co vymyslí. Zkoušel to dávat brankáři mezi nohy, bohužel mu to zůstalo pod nohama. Škoda, mohlo být 2:1 a třeba bychom to zvládli.

Hodně si toho dne naběhal, bylo to hodně náročné?

Nohy mě bolí strašně. Opravdu jsem si sáhl na dno. Ale to jsme si chtěli všichni sáhnout, protože ten minulý zápas nebyl z běžeckého hlediska ideální. Dneska jsme v deseti makali, dřeli a snažili se vystupovat. Byly tam i zisky míčů, kdy jsme mohli jít do přečíslení. Sparta musela bejt furt na špičkách a hlídat si to. Neměli to s námi jednoduché.

Sparta se v přesilovce nedostala pořádně do větší šance.

Kluci vzadu to zvládli skvěle. Odhlavičkovali spoustu balónů, vybojovali spoustu míčů. Vzadu nás několikátý zápas podržel Hany (Hanuš). Za to, jak jsme makali, jsme si ten bod zasloužili.

Byla příprava na Spartu nějak odlišná od předchozích zápasů?

Byla, protože jsme měnili rozestavení. Chtěli jsme eliminovat kraje a dali jsme to vzadu na tu pětku, i proto, že jsme věděli, že Sparta s tím má trochu problémy. To se ukázalo. Škoda toho vyloučení v 55. minutě, možná bychom Spartě zatápěli i víc.

Čím to, že nejlepší výkony v probíhající sezoně jsme zatím předvedli v oslabení?

To nevím. Jestli se ten tým daleko víc semkne a víc maká? Určitě ale takhle hrát nechceme. Lepší hrát samozřejmě v jedenácti.

Jak se cítíš na začátku nové sezony?

Cítím se dobře a jsem rád, že můžu týmu pomoct. Dneska jsem hrál od začátku, ale to moc nepočítám, protože nemohl hrát Sejky (Sejk). Jsem ale rád. Moje pozice je taková, že když už jdu na hřiště, tak jdu na nějaký dobrý čas. Minuty přibývají a cítím se lépe a lépe.

Bohužel karty a vyloučení si přeneseme do sobotního důležitého zápasu v Teplicích, kde nám budou chybět Považanec, Krob i vykartovaný Kratochvíl.

Bohužel, tohle je kaňka na tomto zápase. Přišli jsme o tři důležité hráče. Ale je tu široký kádr a trenér určitě vybere hráče, kteří na tu šanci čekají. Do Teplic už pojedeme s cílem konečně vyhrát. V sezoně jsme ještě nevyhráli, na druhou stranu jen dvakrát prohráli. Sami cítíme, že to je málo a máme na víc. Věřím, že za tyhle výkony už si zasloužíme vyhrát a zvládneme to hned v tom nejbližším zápase.


Author Jan Bendl
Sdílet článek