Article image

Hanuš si zachytal, ale čisté konto neudržel

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
1:1
FORTUNA:LIGA, 5. kolo so 27. 8. 2022, 16:00
Reportáž

Jablonecký brankář Jan Hanuš si v sobotním utkání proti Baníku Ostrava připsal několik skvělých zákroků, ale čisté konto nakonec neudržel.

Byl to pro tebe hodně těžký zápas, v kterém si měl několik skvělých zákroků, ale nakonec čisté konto stejně neudržel?

Byly tam situace a nebyly jednoduché. Jsem rád, že jsem je zvládl a mohl tím pomoci týmu. Snažím se na to dívat ale týmově. Máme jen bod a hráli jsme doma. Kupí se nám zase remízy. Věřím, že se to zlomí.

Není tak trochu pro vás varováním už minulá sezona?

Loni to bylo ještě navíc dané poháry, těch zápasů bylo mnohem více. Musíme si to rozebrat a připravit se teď na Spartu. Vnímáme, že jsme v situaci, kdy jsme delší dobu nevyhráli. Zase jsme vedli, ale neudrželi to. Z toho pohledu, že už byla 85. minuta, tak mě to osobně hrozně mrzí a štve. Bohužel. Musíme na tom zapracovat a v dalším zápase až zase budeme vést tak už to snad ukopeme.

V první půli si z šibenice dokázal vytlačit povedenou standardku Kuzmanoviče.

Se Slávií jsme z podobné standardky dostali gól. Jsem rád, že jsme ho teď z toho nedostali. Kopnul to fakt výborně. Člověk se i inkasovanými góly tak nějak učí a snaží se udělat některé věci jinak. Možná, že se to dnes i projevilo a tuhle střelu jsem chytil.

Brzy po změně stran si předvedl skvělý zákrok proti lobu Klímy. To přehození si čekal, nebo to byl reflex?

Spíš jsem čekal co udělá, těch variant mohl udělat víc. Mohl jít po zemi třeba do kličky. Snažil jsem se to ustát. Ještě jsem to stihl vyrazit nějak nad sebe, hodně mi tam pomohl Heidenreich, který to stačil odhlavičkovat na roh. V této součinnosti jsme tu šanci nakonec zvládli.

S letní obměnou trenérského štábu přišel i nový kouč brankařů Patrik Macej. Co se tím změnilo v přípravě brankářů?

S novým trenérem fungujeme výborně. Je s námi a snaží se nám ve všem pomáhat. Je v tomhle na stejné vlně jako já i my všichni. Je to výbornej impuls pro brankáře. Změny tam samozřejmě jsou, protože každý trenér má své věci. Vnímám to jen v dobrém. Jsme spolu dva měsíce, ale jsme na jedné lodi a jedeme na jedné energii. Věřím, že tím jak se vnímáme, pomůžeme týmu být úspěšní.


Author Jan Bendl
Sdílet článek