Article image

Hanuš: Bod asi bereme, ale moc jich nemáme

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
2:2
FORTUNA:LIGA, 4. kolo ne 21. 8. 2022, 16:00
Reportáž

Ač dvakrát inkasoval, pomohl našemu týmu dobrými zákroky k získanému bodu na půdě Zlína. Jak viděl konečnou remízu 2:2 nás brankář Jan Hanuš?

Sice jsi dvakrát inkasoval, ale připsal sis řadu dobrých zákroků, z kterých musíš mít dobrý pocit.

Já na to spíš koukám týmově. Protože jsme dvakrát vedli, tak nás mrzí, že jsme ten zápas nedotáhli do vítězství. Soupeř měl šance a kdybychom ze začátku prohrávali, tak se ten zápas vyvíjel asi jinak a nemuseli jsme mít třeba bod ani žádný.

Druhý bod z venkovního výjezdu tedy bereme?

Bod asi bereme, je to bod z venku. Je začátek sezony a bodů není moc. Věřím, že jsme na správné cestě a body budou přibývat. Vše se zlepšuje a věřím, že práce z tréninků se zúročí již brzy ve tři body.

Domácí tě překonali dvakrát hlavičkou z malého vápna. Dalo se v těch situacích i ve spolupráci s obranou udělat něco jinak?

Musím se na to ještě podívat. My si to vždycky hodnotíme ještě po zápase s trenérem brankařů, co šlo a nešlo udělat lépe. Tohle byly dvě hlavičky z malého vápna, takže to bylo takové složitější.

Podruhé se krásnou standardkou z totožného místa prosadil Matěj Polidar. Umí to takhle kopat i na tréninku?

(úsměv) On tu techniku má výbornou. Jsem rád, že mu to tam takhle padá. Kopnul to teď dvakrát krásně. Byly to hrozně hezké góly, tak doufám, že mu to tak půjde dál.

Zápas se dle vývoje hodně podobal našemu prvnímu výjezdu do Mladé Boleslavi. Dají se ty zápasy nějak srovnat?

Výsledkem asi ano. Jiné to trochu asi bylo, protože Zlín měl na začátku větší šance a zápas se mohl vyvíjet jinak. Když se to nějak ukopeme, tak jsme spokojení a když se prohraje, tak se na to nahlíží zase jinak. Rozhodují maličkosti a na ty musíme být příště ještě více připraveni. Snad už se i štěstí přikloní na naší stranu.

Určitě jste si ale na startu nové sezony představovali více než dva bod po čtyřech kolech.

To ano. Furt je to začátek sezony. Tým máme kvalitní a já věřím, že se to všechno zlepší a výsledkově budeme úspěšnější. Pracujeme hodně, máme tam hodně nových věcí. Postupně z toho mám lepší a lepší pocit.

Takže žádná panika na začátku sezony nepřichází?

Stres necítím. Člověk vše vnímá, chce být úspěšný a chce vyhrávat. Dva body však není moc, to víme a uvědomujeme si to. Budeme pracovat na tom, abychom už další zápas vyhráli.


Author Jan Bendl
Sdílet článek