Article image

Horejš: Zajímavé utkání, ale bod je málo

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
2:2
FORTUNA:LIGA, 4. kolo ne 21. 8. 2022, 16:00
Reportáž

Druhý bod získaný na venkovních hřištích, konkrétně ve Zlíně, byl opět málo pro jabloneckého trenéra Davida Horejše. Co vše zaznělo po dnešním souboji Zlína a Jablonce?

Zlínský lodivod Jan Jelínek bral bod z domácí zápasu jako další ztrátu a žehral na slabou produktivitu. „Cítíme, že jsme měli dost příležitostí vstřelit více branek, tak aby body dnes zůstaly u nás doma. Jablonec byl hodně efektivní. Měli jsme první dvě výborné příležitosti a my naopak inkasujeme z první střely Jablonce na branku. Dál jsme měli dost příležitosti a to i v samém závěru, ale na gól jsme se hodně nadřeli. Kdybychom alespoň padesát procent šancí proměnili, zůstaly by všechny body doma,“ litoval konečné remízy zlínský trenér, který se nechtěl příliš vyjadřovat k závěrečným emocím a vyloučení svého hráče. „Byly tam emoce, červená karta. My těch vyloučení máme už několik, už jsme to disciplinárně řešili a stávat by se to nemělo,“ dodal trenér Zlína.

Jablonecký kouč David Horejš hodnotil bod získaný na Letné následovně. „Hrálo se hodně zajímavé utkání. Domácí do toho vstoupili aktivněji a nám trochu trvalo, než jsme se rozkoukali. Pak už jsme hráli to, co jsme chtěli a začali jsme Zlín trochu přehrávat. Pomohl nám gól Polidara, který to krásně trefil, on má výbornou kopací techniku. Bohužel jsme si nechali vyrovnat ze situace, na kterou jsme se v týdnu připravovali. V druhém poločase jsme tahali za delší konec, ale hodně nám to oživili zkušení hráči při střídání. Znovu jsme šli do vedení a to už jsme si měli pohlídat. Moc mě to mrzí. Nedohrajeme standardku a hráč nám tam hlavičkuje na 2:2. Bod je nakonec asi spravedlivý, protože Zlín tam měl nějaké další možnosti. Bohužel ale bod je pro nás opět málo,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci kouč Jablonce.

Náš lodivod nasadil na pravou stranu obrany univerzála Kubistu. „Věděli jsme, že půjde hodně o soubojový zápas, chtěli jsme to tam takto zpevnit. Vojtovi chvilku trvalo, než se rozkoukal a pak hrál velice dobře. Řekl bych, že jeho výkon gradoval s přibývajícími minutami,“ uvedl na adresu jabloneckého odchovance Horejš. Našemu kouči se však nepozdávaly některá rozhodnutí sudích. „Byly tam hraniční rozhodnutí. Byla tam červená karta. Vůbec si nebudu na rozhodčí stěžovat, ale viděl jsem tam zvláštní věci při dohrávání situací na obou stranách," podivoval se Horejš po závěrečném hvizdu a rozebírání zápasových situací.


Author Jan Bendl
Sdílet článek