Article image

Jablonec ve Zlíně dvakrát vedl, ale veze jen bod

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
2:2
FORTUNA:LIGA, 4. kolo ne 21. 8. 2022, 16:00
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté podobně jako v prvním venkovním zápase v Mladé Boleslavi dvakrát vedli, ale i ze Zlína si nakonec vezou jen bod po remíze 2:2.

Na hřišti Zlína postrádal kouč Horejš disciplinárně potrestaného Surzyna, rébus v sestavě však vyřešil zařazením univerzála Kubisty na pravou stranu obrany.

V úvodu se po ztrátě míče Považance ve středu hřiště řítil do šance Janetzský, ale Hanuš se stoperem Heidenreichem ožehavou situaci stačili zdárně vyřešit. Ševci znovu zahrozili po dvanácti minutách hry, po pěkné kombinační akci přihrával Cedidla na penaltový puntík Hrubému, který ale v pádu netrefil ve výhodné pozici jabloneckou branku. O čtyři minuty později měl náš tým znovu na mále, tentokrát Hrubý vymyslel průnikovou přihrávku na Tchanturishviliho, Hanuš však vyběhl a zakončení zlínského hráče bravurně vyrazil!

Po dvaceti minutách hry si vykoledoval faul před domácím vápnem Kratochvíl, místo přestupku bylo nachlup totožné jako před týdnem proti Slavii při výstavní trefě Polidara. K míče se i ve Zlíně postavil stejný hráč a přesnou střelou přes zeď k tyči poslal Jablonec na Letné do vedení – 0:1!

S půlhodinou hry dotěrní domácí znovu obrali o míč váhajícího Považance, Moudoumbou přihrál do tutovky Jawovi, který znovu nechal vyniknout skvělého Hanuše! Jablonec měl znovu možnost až po standardní situaci, Polidar však tentokrát z trochu větší vzdálenosti prostor branky už netrefil. Ve 33. minutě však bylo ve Zlíně srovnáno, z naší pravé strany odcentroval Tchanturishvili a Jawo prudkou hlavičkou srovnal na 1:1! Víc brankových příležitostí si oba týmy do poločasové pauzy už vypracovat nedokázaly.

Zlínští fotbalisté měli dobrý vstup do druhé půle. Trenér Horejš zřejmě i proto reagoval dvojitým střídáním v 55. minutě, na plac se dostali Krob a Chramosta na úkor Housky a Jovoviće. Jablonec se tímto momentem přeci jen zklidnil. V 62. minutě Cedidla špatně rozehrál, míče se zmocnil Chramosta, zacentroval do vápna, kde se hlavou přesně do protipohybu brankáře prosadil Sejk – 1:2!

Vzápětí pálil z otočky střídající Chramosta, ale Rakovan míč ztlumil v náruči. Na opačné straně na mokrém terénu nadělala jabloneckému brankáři velké problémy skákavá střela Hrubého. V 71. minutě Jablonečtí nechali odcentrovat do vápna Bartošáka, stopeři nechali hlavičkovat Koláře a bylo opět srovnáno na 2:2!

Hra se poté přelévala ze strany na stranu a diváci se na zlínské Letné bavili. Z úhlu zakončoval Považanec a Rakovan se hodně zapotil. Domácí se dostali v závěru znovu do tlaku, střídající Vukadinović si navedl míč před naše pokutové území, naštěstí ale přestřelil. Z uctivé vzdálenosti pálil na opačné straně Polidar, ale vychýlená mířidla měl i on. V samém závěru sahali po třech bodech spíše domácí hráči. Nejdříve Tchanturishviliho ránu dokázal Hanuš vyrazit na roh a po něm hlavičkoval těsně vedle Kolář! Oba celky si nakonec body rozdělily po remíze 2:2, v samém závěru ale vzplály na hřišti pořádné emoce. Jednak došlo ke strkanici mezi oběma týmy a za nakopnutí Kratochvíla vyfasoval po zásahu VAR červenou kartu Didiba.


Author Jan Bendl
Sdílet článek